Υπ. Παιδείας: Μπορεί να χρειαστεί παράταση της σχολικής χρονιάς(ΒΙΝΤΕΟ)

Την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει όλα τα σχολεία Παγκύπρια από την ερχόμενη Παρασκευή μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και την πιθανότητα παράτασης της σχολικής χρονιάς, σχολίασε μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

«Η απόφαση λήφθηκε στις 19:00 το απόγευμα. Έπρεπε να δώσουμε χρόνο, στους γονείς, στις οικογένειες να προγραμματιστούν.

Δεν μπορούσαμε να ανακοινώσουμε ότι αύριο το πρωί δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Αν ήταν δυνατόν, θα ίσχυε από αύριο η αναστολή.Δεν χρειάζεται πανικός. Είναι προληπτικά μέτρα, όπως αυτά που πήραμε για τη Λευκωσία. Είχαμε πει από την αρχή ότι ξεκινάμε από πριν από τη Λευκωσία λόγω του ότι εξετάζονται κάποιο άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, στη συνέχεια θα βλέπαμε», εξήγησε ο κος Προδρόμου.

Ερωτηθείς εάν τα Υπουργεία(σ.σ. Εργασίας και Οικονομικών) προτίθενται να δώσουν διευκολύνσεις στους γονείς που εργάζονται ώστε να μένει κάποιος με τα παιδιά στο σπίτι ο κος Προδρόμου είπε πως δεν το γνωρίζει αυτό. «Δεν το ξέρω αλλά το ελπίζω. Αυτό επιδιώκουμε γιατί δεν πρέπει να θυματοποιηθεί κανένας. Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία και πρέπει να πάρουμε όλες τις προφυλάξεις. Ταυτόχρονα όμως, δεν πρέπει να «σκοτώσουμε» την κανονική ζωή , την οικονομία. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι».

Ο κος Προδρόμου είπε μάλιστα πως, χάθηκαν ήδη κάποιες ημέρες, «ήδη προστέθηκαν κάποιες άλλες. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε γύρω στις 20 Μαρτίου για να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι μπορεί να χρειαστεί να υπάρξει παράταση του διδακτικού έργου, της σχολικής χρονιάς για να καλύψουμε τις ώρες που θα έχουμε χάσει. Θα το δούμε. Είναι κάτι που προβλέπουν οι κανονισμοί

Επίσης, είμαι σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό Καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής ώστε να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας  κυρίως των μαθητών που έχουν Παγκύπριες και  ελπίζω να μπορέσουμε να τους παρέχουμε αυτές τις ημέρες κατ΄ οίκον υποστήριξη. Αυτό είναι κάτι που θα δούμε αύριο-μεθαύριο.  

Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, στην οποία προτρέπουν τους συμμαθητές τους να μην πάνε σχολείο ούτε αύριο ,ο υπουργός Παιδείας απάντησε πως, «πρέπει όλοι να σκεφτούμε τους άλλους. Πρόκειται για μαθητές Λυκείου. Θα κλείσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. Είναι οικογένειες, γονείς που έχουν παιδιά μικρής ηλικίας. Τι θα γίνει ;»

Keywords
Τυχαία Θέματα