Υπ. Μεταφορών: Υπάρχει πολιτική βούληση για λύσεις στα έργα της Πάφου

Υπάρχει πολιτική βούληση για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της Πάφου, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφειάδης στο πλαίσιο περιοδείας του στα υπό εξέλιξη έργα στην επαρχία σήμερα Τρίτη, ύστερα από πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

Ο Υπουργός Μεταφορών αρχικά επισκέφτηκε την δρόμο πρόσβασης προς το αεροδρόμιο Πάφου από τον Ποταμό Έζουσας και ακολούθως τον παραλιακό δρόμο Χλώρακας – Λέμπας – Κισσόνεργας που αποτελεί προέκταση της Λεωφόρου Τάφοι

των Βασιλέων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Βαφειάδης ανέφερε πως για την κυβέρνηση η Πάφος είναι εξαιρετικής σημασίας, προσθέτοντας πως πρόκειται για έργα υποδομής τα οποία αποδίδουν πολλαπλή αξία και πως θα ανταποδώσουν πολλαπλάσια την επένδυση που θα γίνει. Θέλουμε ωστόσο, είπε, «να γίνουν σωστά και με τα λιγότερα προβλήματα».

Πρόσθεσε πως ο λόγος της επίσκεψης του στην Πάφο είναι για να έχει ιδία αντίληψη για τους χώρους που θα πρέπει να διέλθουν αυτά τα τμήματα του οδικού δικτύου ώστε να είναι σε θέση, όπως είπε, να ξέρει καλύτερα ποιες είναι οι προκλήσεις και ποια τα προβλήματα και ακολούθως να βοηθήσει στην υλοποίηση τους.

Ο κ. Βαφειάδης είπε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάφος είναι δεδομένα και επιθυμούν ως Υπουργείο Μεταφορών να εξεύρουν λύσεις και αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς.

Ερωτηθείς για το θέμα της κατασκευής των κυματοθραυστών ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως οι κυματοθραύστες πρέπει να παράγουν κάποιο συγκεκριμένο έργο και αν δεν το παράγουν ή κάνουν κάποια ζημιά αυτό πρέπει να εξεταστεί.

Αναφορικά με τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, για τον σχεδιασμό από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς αλλά και το θέμα της όδευσης με τέσσερις λωρίδες, ο κ. Βαφειάδης είπε πως δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο, σημειώνοντας ωστόσο πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το έργο «μια ώρα νωρίτερα».

Το έργο, πρόσθεσε, ξεκίνησε και δεν μπορεί να μείνει ατέλειωτο ούτε μόνο στην Α' Φάση αλλά πρέπει να προχωρήσει. Πρόκειται, όπως είπε, για τεράστια δαπάνη και για αυτό εκτελείται και σε φάσεις.

Αναφορικά με τον παραλιακό δρόμο Κισσόνεργας – Χλώρακας - Λέμπας ο κ. Βαφειάδης είπε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα αναβαθμίσει όχι μόνο την λειτουργία της πόλης και την επισκεψιμότητα των χώρων αλλά θα μπορέσει να εξυπηρετήσει καλύτερα και την οικονομία της Πάφου.

Χαρακτήρισε ακόμη όλα τα έργα πολύ σημαντικά θέτοντας και το θέμα της οδικής ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργος Μάης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποδοχή της πρόσκλησης του ΕΒΕ Πάφου από τον κ. Βαφειάδη. Mεταξύ άλλων, ανέφερε πως συζήτησαν με τον Υπουργό Μεταφορών τα θέματα τα οποία εμπόδιζαν μέχρι στιγμής την εξέλιξη και την δρομολόγηση των έργων.

Είμαστε επίσης «σε καλό δρόμο, είμαστε στο τελικό στάδιο να έχουμε την γνωμοδότηση του Τμήματος Περιβάλλοντος», είπε. Οπότε, συνέχισε, «αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει την μελέτη και τον σχεδιασμό του έργου για να μπορεί να προσφοροδοτηθεί και να υλοποιηθεί». 

Στην περιοδεία του Υπουργού Μεταφορών το παρών τους έδωσαν Βουλευτές της επαρχίας Πάφου και παράγοντες της Πάφου.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα