Υπ. Μεταφορών: Παρουσίασε διακήρυξη για αεροπορική συνδεσιμότητα

Στις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο, συμμετείχε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, όπου παρουσίασε διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα - πρωτοβουλία της Κύπρου από κοινού με 7 άλλα κράτη μέλη της Ε - την Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία,

την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Ρουμανία, τα οποία επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη συνδεσιμότητά τους.


Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ο Γ. Καρούσος, αφού επεσήμανε ότι ο τομέας των αερομεταφορών έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα μεταφορών από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ότι η Κύπρος, λόγω του νησιώτικου χαρακτήρα της, έχει επηρεαστεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ όσον αφορά τη συνδεσιμότητα της με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της Διακήρυξης, ο Υπουργός ανέφερε ότι με τη Διακήρυξη επιδιώκεται η ετοιμασία ενός προσωρινού σχεδίου δράσης με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων για να βοηθηθεί ο τομέας να ανακάμψει.

Παράλληλα, σημείωσε ότι επιδίωξη στο Σχέδιο Δράσης είναι να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον τομέα των αερομεταφορών και που επηρεάζουν αρνητικά τους παρόχους υπηρεσιών εδάφους, τους διαχειριστές αερολιμένων και άλλες συναφείς υπηρεσίες αεροδρομίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα