Υπ. Μεταφορών: «Δεν επιτρέπονται αυξήσεις των απολαβών»

Βάσει του νόμου που ρυθμίζει τις αποδοχές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά στις εταιρείες που επιδοτούνται με περισσότερο από 50% των εσόδων τους από το κράτος, δεν επιτρέπονται αυξήσεις των απολαβών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, απορρίπτοντας τα περί παρεμπόδισης ενδεχόμενης πρότασης του Υπουργείου για τερματισμό των απεργιών στην εταιρεία Ζήνων.

Νωρίτερα,

συντεχνίες των εργαζομένων στην εταιρεία επέκριναν τον Υπουργό ότι απέτρεψε την υποβολή πρότασης από το Υπουργείο Μεταφορών για λύση της διαφοράς και αποφάσισαν να κατέλθουν σε επ' αόριστον απεργία.«Η θέση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

«Όπως γνωρίζετε είναι σε ισχύ ο νόμος που ρυθμίζει τις αποδοχές του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, αλλά και για τις εταιρείες που επιδοτούνται με περισσότερο από 50% των εσόδων τους από το κράτος», είπε για να προσθέσει πως η εταιρεία Ζήνων επιδοτείται γύρω στο 90% των εσόδων της από το κράτος.

Σημειώνοντας πως ο νόμος προβλέπει και για το 2016 σταθερό επίπεδο απολαβών, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «έχει μεγάλη σημασία για όλους να γίνει σεβαστός αυτός ο νόμος, κάτι που εξάλλου δίνει τη δυνατότητα στην οικονομία να ανακάμψει πιο αποτελεσματικά».

«Πάνω απ` όλα σημασία έχει να αποφεύγονται ενέργειες που οδηγούν στην ταλαιπωρία του κοινού και μέσα από το διάλογο να βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την αιχμή που άφησαν οι συντεχνίες εναντίον του ότι ο ίδιος παρεμπόδισε μια μεσολαβητική πρόταση, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η θέση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη.

«Αυτή είναι η θέση του Υπουργού και του Υπουργείου, δεν υπάρχει καμιά άλλη θέση στο Υπουργείο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα