Απέβαλαν βουλευτή επειδή κατέβασε πορτρέτο του Ατατούρκ

Την έναρξη διαδικασίας αποβολής γυναίκας βουλευτή του κόμματός ανακοίνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) επειδή υπήρξαν ισχυρισμοί ότι κατέβασε το πορτρέτο του Ατατούρκ από γραφείο της Βουλής. Η ίδια αρνείται ότι το έπραξε.

Η απόφαση για να οδηγηθεί η βουλευτής Άγκυρας Αϊλίν Ναζλίακα στο πειθαρχικό του κόμματος λήφθηκε ομόφωνα από την κεντρική επιτροπή του CHP, η οποία συνήλθε υπό τον αρχηγό του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ανακοινώθηκε σήμερα.

Σε δήλωσή της από τον λογαριασμό της στο τουίτερ αμέσως μετά την ανακοίνωση του κόμματος, η βουλευτής του CHP αναφέρει ότι δεν τίθεται ζήτημα να ριχτεί το πορτρέτο του Ατατούρκ στα σκουπίδια και πως θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι τέλους για τις αρχές του Ατατούρκ.

Η βουλευτής εξηγεί ότι το θέμα ξεκίνησε όταν μπήκε στο γραφείο ενός συναδέλφου της βουλευτή και παρατήρησε ότι στον τοίχο δεν υπήρχε το πορτρέτο του Ατατούρκ. Σύμφωνα με τη βουλευτή εκεί έγινε μια ιδιωτική συζήτηση για το θέμα την οποία άκουσε και ένας άλλος βουλευτής, ο οποίος στη συνέχεια διαστρέβλωσε σκοπίμως ή άθελα τα όσα άκουσε διαρρέοντάς τα στον Τύπο.

Δηλώνει επίσης πως δεν πρόκειται να αποκαλύψει το όνομα του συναδέλφου της για τον οποίο δεν έχει καμιά αμφιβολία για τις καλές προθέσεις του και μάλιστα τώρα που η υπόθεση έχει μετατραπεί σε εκστρατεία λιντσαρίσματος.

Το όλο θέμα ξεκίνησε με ένα δημοσίευμα του δημοσιογράφου Ταλάτ Αττίλα με τίτλο "Η βουλευτής του CHP Ναζλίακα έσβησε τον Ατατούρκ" αναφέροντας ότι η ίδια η βουλευτής αποκάλυψε σε συναδέλφους της βουλευτές ότι κατέβασε τη φωτογραφία του Ατατούρκ από τον τοίχο του γραφείου άλλου συναδέλφου της στη Βουλή. Όταν την ρώτησαν γιατί το έκανε, εκείνη φέρεται να απάντησε: "Πρέπει να πούμε καινούρια πράγματα".

Ο δημοσιογράφος μάλιστα είπε ότι υπάρχει μάρτυρες γι αυτά που είπε η Ναζλίακα και πως αν δεν μιλήσουν εκείνοι θα δώσει ο ίδιος τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα