Υιοθετήθηκε κοινή δήλωση στη Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας

Στην υιοθέτηση κοινής δήλωσης, προχώρησαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Ayman Al Safadi.

Συγκεκριμένα, οι τρεις άντρες συναντήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία συζητώντας για περιφερειακά ζητήματα, θέματα ασφάλειας και ενεργειακά ζήτηματα ενώ είχαν και ξεχωριστές διμερείς επαφές μεταξύ τους.

Η Τριμερής συνάντηση σε επίπεδο ΥΠΕΞ ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με δηλώσεις

που έγιναν στα Μ.Μ.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι συμφωνήθηκε η σύσταση Μόνιμης Γραμματείας για να εξυπηρετήσει καλύτερα την επίτευξη του κοινού στόχου βελτίωσης του συντονισμού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μίλησε στους συναδέλφους του και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Υιοθέτηση #ΚοινήςΔήλωσης &δηλώσεις στα ΜΜΕ στην Υπουργική Συνάντηση #Κύπρου - #Ιορδανίας - #Ελλάδας // Host @Christodulides, together with Jordanian counterpart #AymanAlSafadi &Greek Alt. FM @gkatr address media following adoption of #JointStatement at their trilateral meeting pic.twitter.com/AuBF9PIlTb

Cyprus MFA (@CyprusMFA) December 19, 2018

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση του προς την Ιορδανία για την στάση αρχών που τηρεί που απέναντι στο Κυπριακό πρόβλημα καθώς επίσης και την ευγνωμοσύνη του του κυπριακού λαού για τη συνεχή στήριξη της Ελλάδας.

Νωρίτερα, στις 12:30, ο Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Αϊμάν Αλ Σαφάντι ,και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα