Υιοθετήθηκε από το ΣΑ το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε την Πέμπτη ομόφωνα το ψήφισμα 2506, με το οποίο ανανεώνεται για ακόμα 6 μήνες η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Δεν υπήρξαν τοποθετήσεις από τα μέλη του ΣΑ.


Υπήρξαν έντονες διεργασίες σε διπλωματικό επίπεδο, στην Λευκωσία, την έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη και τις πρωτεύουσες των πέντε Μονίμων Μελών του Σ.Α.

Την Δευτέρα, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία

του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του ψηφίσματος.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στην Νέα Υόρκη, ύστερα από έντονες πολιτικές και διπλωματικές παρεμβάσεις επήλθαν βελτιώσεις σε σημαντικό βαθμό στο κείμενο του ψηφίσματος. 

Στο μεταξύ, στο τελικό κείμενο που επικυρώθηκε σήμερα το πρωί σημειώνεται μεταξύ άλλων η αποτελεσματική επαφή και επικοινωνία μεταξύ των πλευρών ενισχύει τις προοπτικές διευθέτησης και είναι προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του περιβάλλοντος, του εγκλήματος και των παράνομων δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την ουδέτερη ζώνη, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην επιδείνωση της κατάστασης στην Πύλα. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα