Υφ.Έρευνας:Ένα βήμα μπροστά οι χάκερ-Δεν θα κοιμηθώ μέχρι το τέλος της θητείας

Φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα βρέθηκε ο Υφυπουργός Ερευνάς, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ο οποίος σχολίασε το ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων.

Ερωτηθείς εάν το Κτηματολόγιο ήταν μόνο η αρχή, απάντησε ότι «οι κυβερνοεπιθέσεις είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Σκοπός μας είναι να λάβουμε τα μέτρα για πρόληψη, ώστε να θωρακίσουμε τα συστήματα. Έχω μεταφέρει το μήνυμα ότι πρέπει να πάρουμε καίρια μέτρα».

Σε ερώτηση εάν είχαμε λάβει μέτρα, εξήγησε ότι «ότι μέτρα και να λάβουμε, οι χάκερς είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα να έχουμε,

θα είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά. Για παράδειγμα, πριν δυο βδομάδες κτυπήθηκε το Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης: Έρευνα Σίγμα για κυβερνοεπιθέσεις: Τα κενά και οι παραλείψεις του Δημοσίου

Σε σχέση με το τι πήγε λάθος στο κτηματολόγιο, είπε ότι «λαμβάνω συνέχεια ενημέρωση. Ακόμα το ψάχνουμε, υπάρχουν εμπειρογνώμονες που διερευνούν πώς έχει γίνει. Είναι και ζήτημα ενημέρωσης των ίδιων των δημοσίων λειτουργών. Θα πρέπει να υπάρχει κώδικας και ποινές για την ασφάλεια του διαδικτύου. Θέλω να κάνω μια προσομοίωση για να βρούμε ποιος το κάνει.

Σε ερώτηση εάν το πρόβλημα είναι η υποστελέχωση που καταγγέλλουν οι υπάλληλοι στο Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, εξήγησε ότι «πληροφορία που παίρνουμε είναι καθημερινή. Έχω θέσει θέμα στελέχωσης. Αλλά θέλω άτομα εξειδικευμένα για να σηκώσουν μανίκια και να δουλέψουν για τον κυπριακό λαό. Δεν θα κοιμηθώ μέχρι να τελειώσει η θητεία μου, εργάζομαι από Δευτέρα μέχρι Κυριακή. Δεν θα λήξει το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων».  

Διαβάστε επίσης: Επαναλειτουργεί και το Κτηματολογικό Γραφείο Λεμεσού την Πέμπτη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υφ Έρευνας Ένα, #45Δεν,yf erevnas ena, #45den