Υπουργείο Μεταφορών Ιαπωνίας - Πιστοποιεί εκ νέου τη Ναυτική Ακαδημία Βάρνας

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας ανανέωσε την πιστοποίησή του προς την Ναυτική Ακαδημία Nikola Vaptsarov (NVNA) στη Βάρνα, στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Ακαδημία.

Το έγγραφο πιστοποίησης εκδόθηκε μετά από ενδελεχή επιθεώρηση, συμπεριλαμβανομένης επιτόπου επίσκεψης τον Οκτώβριο 2022.

Τα τελικά αποτελέσματα του ελέγχου δημοσιεύτηκαν στις 9 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την αναφορά, η Ακαδημία συμμορφώνεται με  τις σχετικές απαιτήσεις τόσο της Σύμβασης STCW και του ιαπωνικού προγράμματος ΜΕΤΙS για αναγνώριση ιδρυμάτων εξωτερικής ναυτικής εκπαίδευσης

και κατάρτισης.

Η αξιολόγηση καλύπτει όλες τις ναυτιλιακές ειδικότητες, όπως πλοήγηση, ναυσιπλοΐα και εκπαίδευση μηχανικών, ανέφερε η Ακαδημία στο πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Το πιστοποιητικό, που εκδίδεται από το Υπουργείο Μεταφορών, επιτρέπει στους απόφοιτους της Ακαδημίας NVNA να είναι σε πλοία με ιαπωνική σημαία χωρίς να δώσουν επιπλέον εξετάσεις.

Η Ναυτική Ακαδημία Βάρνας έλαβε το πρώτο πιστοποιητικό αναγνώρισης ναυτιλιακής εκπαίδευσης που αποκτήθηκε εκτός Ιαπωνίας το 2015. Η πιστοποίηση ανανεώνεται τακτικά. Η επόμενη επιθεώρηση μπορεί να διεξαχθεί πέντε χρόνια από την ημερομηνία της τελευταίας επιτόπου επίσκεψης, δήλωσε το ιαπωνικό Υπουργείο Μεταφορών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργείο Μεταφορών Ιαπωνίας #45 Πιστοποιεί, Ναυτική Ακαδημία Βάρνας,ypourgeio metaforon iaponias #45 pistopoiei, naftiki akadimia varnas