Υδατοπρομήθεια: Άμεση ανάγκη για 2ο αγωγό στην Λευκωσία

Tην ανάγκη για λειτουργία δεύτερου αγωγού επισήμανε σήμερα ο ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας Νίκος Ζαμπακίδης.

Σε δηλώσεις του και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Ζαμπακίδης είπε ότι «δεν μπορεί η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου που υδροδοτεί το ένα τρίτο του πληθυσμού - το ένα τρίτο κατοικεί στη Λευκωσία - να μην έχει δεύτερο υπαλλακτικό αγωγό».

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρώτη φορά στα χρονικά από δημιουργίας του Συμβουλίου (συνέβηκε) να μην έχει

νερό το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας». Ο κ. Ζαμπακίδης συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα δημιουργίας ενός δεύτερου αγωγού ή κάποιας υπαλλακτικής λύσης».

Μιλούμε, είπε, «για να επεκταθούν τα Συμβούλια, να καταστούν επαρχιακά», θέτοντας το ερώτημα «πως θα μπορέσουμε εμείς να εξυπηρετήσουμε Αστρομερίτη, Ακάκι και όλες τις κοινότητες της Επαρχίας Λευκωσίας όταν η Τερσεφάνου έχει περιορισμένες δυνατότητες, 60.000 – 65.000 (κυβικά μέτρα)»; «Οι ανάγκες της Λευκωσίας μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι 60.000», διευκρίνισε.

Μη σας διαφεύγει το γεγονός, συνέχισε, «ότι ο Κόρνος έχει 9 μήνες τώρα που είναι κλειστός». Αναμένεται, πρόσθεσε, «απ` ότι είχα ακούσει το συνάδελφο τον Ανδρέα το Μανώλη 5 του μηνός να έρθουν οι σωλήνες από το εξωτερικό και χρειάζονται 2 μήνες για να εγκατασταθούν». Μέχρι τους δύο μήνες, συμπλήρωσε, «μιλούμε αρχές Ιουλίου».

«Η Λευκωσία με τις θερμοκρασίες που έχουμε ήδη σήμερα, αντιλαμβάνεστε, η κατανάλωση θα είναι πάνω από 60.000», ανέφερε. «Πως θα ικανοποιήσουμε όλο αυτό τον κόσμο;», διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση αν δεν θα έχει σταθερή παροχή νερού η Λευκωσία το καλοκαίρι, ο κ. Ζαμπακίδης εξέφρασε την ελπίδα «ότι θα έχουμε, αν το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων πάρει εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές». Φανταστήκατε, είπε, «να υπάρχει νερό στα φράγματα, οι αφαλατώσεις στα εργοστάσια να μπορούν να παράξουν όση ποσότητα θέλουμε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και να μην υπάρχει η δυνατότητα να έρθει στη Λευκωσία»;

Διαβάστε ακόμη: Από Δευτέρα ή Τρίτη το νερό στα νοικοκυριά της Λευκωσίας

Πηγή: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα