Ξήλωσαν τα ξημερώματα τον κατασκηνωτικό χώρο στα Λουτρά της Αφροδίτης (vids)

Σε επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής του Κατασκηνωτικού χώρου στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης προχώρησε τα ξημερώματα το Κοινοτικό Συμβούλιο της Πόλης Χρυσοχούς.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριος Ιγνατίου, στην επιχείρηση απομάκρυνσης των τροχόσπιτων αλλά και άλλων υλικών με τα οποία οι κατασκηνωτές δημιούργησαν περιφράξεις, ντουζιέρες, αυλές και πολλά άλλα παρόν ήταν και οι αρχές της περιοχής, ενώ τα υλικά που συγκεντρώθηκαν φυλάχθηκαν σε περιφραγμένο χώρο.

Απάντηση

για το συμβάν έδωσε στο SigmaLive ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κατασκηνωτών, ο οποίος έκανε λόγο για "τρίτη εισβολή". 

Η οργάνωση Νεολαίας Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς προ ημερών με ανακοίνωση της κάλεσε τους κατασκηνωτές στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης να εγκαταλείψουν την περιοχή, που, όπως σημειώνουν, είναι εκεί σε παλιά τροχόσπιτα και πρόχειρα, επί τόπου κατασκευασμένα υποστατικά, που παραπέμπουν σε παραγκουπόλεις.

Η εγκατάσταση τους, σημείωνε η ανακοίνωση, είναι σε ζώνη προστασίας της παραλίας, σε ζώνη Natura, χωρίς καμία άδεια από τοπική ή κρατική Αρχή, εντελώς παράνομη, και μάλιστα σε ξένες περιουσίες στις οποίες εισέβαλαν και τις οποίες κατέχουν παράνομα.  Με τις εγκαταστάσεις, τις κατασκευές και τη διακίνηση τους κατέστρεψαν δέντρα που μετέτρεψαν σε καυσόξυλα, κατέστρεψαν γενικά το περιβάλλον και δημιούργησαν εικόνα `καμένης γης”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα