Γονείς και ΟΕΛΜΕΚ έβαλαν νερό στο κρασί τους στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ (VID)

Μετά τις αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών και την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος σε έντονο ύφος διαμήνυσε ότι «δεν κυβερνούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις», Οργανωμένοι Γονείς και ΟΕΛΜΕΚ δείχνουν καλή θέληση για διάλογο για το κοινό συμφέρον όλων, των μαθητών.

Φιλοξενούμενοι στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ Κυριάκος Νικηφόρου και Θέμης Πολυβίου αφού πρώτα διασταύρωσαν ξίφη για τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις ακολούθως από

κοινού εξέφρασαν την πεποίθηση ότι στο τέλος θα επικρατήσει ένας παραγωγικός διάλογος σε ό,τι αφορά το επίμαχο ζήτημα των τετραμήνων.

Αρχικά ο κ.Νικηφόρου εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Γονέων αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως είπε ότι ο ΠτΔ «είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει την εκπαιδευτική πολιτική. Είναι δεδομένο ότι οι αποφάσεις είναι στα δικά του χέρια».

Αναφορά έκανε και στις δημόσιες αναρτήσεις του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ ο οποίος όπως είπε υποτιμά και προσβάλλει τους πάντες μερικές φορές και διερωτήθηκε γιατί η ΟΕΛΜΕΚ δεν τον διαγράφει και διερωτήθηκε παράλληλα γιατί η οργάνωση έχει επιλεκτική μνήμη και ενοχλείται μόνο με τον ίδιο.

Από πλευράς της η ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι η απόφαση για τον Νικηφόρου λήφθηκε ομόφωνα «για τη στάση του Νικηφόρου για τις θέσεις του απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Αυτό το απ΄ εν αντρέπεται.. ήταν η χειρότερη βρισιά. «Δεν γίνεται να λειτουργεί ο Πρόεδρος γονιών ωσάν να είναι Υπουργός και να ανακατεύεται σε όλα», συμπλήρωσε. 

«Μαθήματα Δημοκρατίας δεν δεχόμαστε. Είχα πέσει και εγώ θύμα του Αντιπροέδρου, βγάλαμε ανακοίνωση και καταδικάζαμε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν είμαστε δικτάτορες να αφαιρέσουμε δικαίωμα λόγου. Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν μας εκφράζουν δηλώσεις οποιουδήποτε συνδικαλιστή», σημείωσε.

Για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Πολυβίου είπε ότι και στο παρελθόν είπε ότι δεν κυβερνούν οι συνδικαλιστές. «Δεν είναι υβριστική θέση αυτή αλλά θέλει να δώσει το στίγμα της πολιτικής, είναι δικαίωμα του», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την μονόωρη στάση εργασίας, ο κ.Πολυβίου είπε ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη. «Είμαστε σχεδόν Οκτώβρη και έπρεπε να είναι στελεχωμένα τα σχολεία».

Σχετικά με τα τετράμηνα ο κ. Πολυβίου είπε πως οι εκπαιδευτικοί άρχισαν και προετοιμάζουν τα παιδιά για το θέμα των τετραμήνων. «Σε εμάς εναπόκειται να αλλάξουμε τα χρονοδιαγράμματα που είναι ασφυκτικά. Στο τέλος θα υπάρξει η λύση για να προχωρήσουμε», σημείωσε.

Ο κ.Νικηφόρου είπε ότι «ακούγοντας τον κ. Πολυβίου βγαίνουν αισιόδοξα μηνύματα ότι θα βρεθεί λύση και θα αξιολογηθεί ο θεσμός αυτός στο τέλος και θα διορθωθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν».

«Στο τέλος θα υπάρξει η λύση για να προχωρήσουμε», είπε καταληκτικά ο κ. Πολυβίου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα