Ξεπούλησε τον Ιούνιο ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πώλησε όλες του τις μετοχές τον Ιούνιο, ανέφερε εκπρόσωπός του, περιλαμβανομένων αυτών και της Boeing, θέμα που τράβηξε το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες μετά από tweet του νέου πλανητάρχη.

Ο Τραμπ είχε μετοχές στην Boeing αξίας $50,000 με $100,000, όταν παρουσίαζε τα οικονομικά

του στις 15 του Μάη.

Ο Τραμπ είπε χθες ότι πρέπει να ακυρωθεί συμβόλαιο με την Boeing για αντικατάσταση του Air Force One, λόγω «γελοίου» κόστους.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Τραμπ διατηρούσε μερίδιο στην Boeing, ο εκπρόσωπός του, Jason Miller, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ πώλησε τη μετοχή του τον Ιούνη. Στη συνέχεια, ο Miller ξεκαθάρισε στο Bloomberg News, που δημοσιεύει το σχετικό ρεπορτάζ, ότι αναφερόταν σε όλες τις εταιρείες συμμετοχών.

Στην παρουσίαση των οικονομικών του Τραμπ, ήταν ξεκάθαρο ότι διατηρούσε μετοχές $38 εκατ. σε εταιρείες όπως η Citigroup Inc., Apple Inc., Exxon Mobil Corp. και Ford Motor Co., συμπεριλαμβανομένης και της Boeing.

Προηγούμενοι πρόεδροι πώλησαν μετοχές σε εταιρείες συμμετοχών και μετέφεραν τις διαδικασίες σε ανεξάρτητους φορείς, για να μην κατηγορηθούν για σύγκρουση συμφερόντων.

Ο Τραμπ είπε πως στις 15 Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την επιχείρησή του την Trump Organization, «γενικώς».

Ενδείξεις παρεμβατικής επιχειρηματικής πολιτικής από Τραμπ

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέρα από τις εταιρίες παραγωγής φαρμάκων και βιοτεχνολογίας, στο επίκεντρο άσκησης της κριτικής του, βρέθηκε και η αεροδιαστημική βιομηχανία Boeing Co, με αφορμή το υψηλό οικονομικό κόστος της παραγγελίας που έχει εγκρίνει η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των προεδρικών αεροσκαφών (Air Force One).

Αναφορικά με το ζήτημα της Boeing, η ομάδα μεταβατικής διακυβέρνησης του Τραμπ λαμβάνει ενημερώσεις για ομοσπονδιακά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μεταξύ αυτών και το πρόγραμμα για το νέο προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, το κόστος ανάπτυξης του οποίου, σύμφωνα με τον Τραμπ, θα ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα