«Ξεκληρίστηκε και σφαγιάστηκε η οικογένεια» - Αναξιόπιστος ο Χατζηξενοφώντος

Πολυσέλιδη ήταν η καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου για τον τέταρτο κατηγορούμενο της υπόθεσης του διπλού φονικού που σημειώθηκε τον Απρίλη του 2018 στον Στρόβολο. Θύματα ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Μάρτυρας του ειδεχθούς εγκλήματος ο 15χρονος τότε γιος τους ο οποίος είδε τους γονείς του σκοτωμένους σε λίμνη από αίμα. Διαβάζοντας την απόφαση σε μια γεμάτη αίθουσα ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον κατηγορούμενο Μάριο Χατζηξενοφώντος ως αναξιόπιστο. Προσπάθησε όπως είπε μεταξύ άλλων να αποστασιοποιηθεί από τα μηνύματα που

αντάλλαζε τόσο με τον Τζιωνή όσο και με τους άλλους 2 κατηγορούμενους λέγοντας ψέματα και αλλάζοντας τα αρχικά του λεγόμενα.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου επεσήμανε ότι η οικογένεια στη Ζαλόγγου 7 σφαγιάστηκε και ξεκληρίστηκε ενώ ο 15χρονος γιος τους ήταν μάρτυρας αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος έκανε κακή εντύπωση στο σύνολο της μαρτυρίας του στο Κακουργιοδικείο ενώ το Δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία της προμελέτης του φόνου.

Τροποποιώντας το κατηγορητήριο της υπόθεσης το Δικαστήριο πρόσθεσε δυο κατηγορίες της ανθρωποκτονίας για τις οποίες και θα επιβληθεί ποινή στον κατηγορούμενο σε κατοπινό στάδιο. Στο σημείο όπου ο Δικαστής αναφέρθηκε στην ενοχή του Χατζηξενοφώντος σε συγκεκριμένες κατηγορίες η μητέρα του στάθηκε όρθια με τον κατηγορούμενο να καλεί τον πατέρα του να επαναφέρει την μητέρα του. 

Επόμενη δικάσιμος ορίστηκε η 11η Φεβρουαρίου κατά την οποία ο συνήγορος υπεράσπισης θα αγορεύσει για μετριασμό της ποινής που θα επιβληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα