Ξεκινούν προσεισμικοί ελέγχοι κτιρίων στην περίκλειστικη περιοχή Βαρωσίων

Η Diyalog (21.05.20) γράφει ότι υπογράφτηκε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» και το «πανεπιστήμιο εγγύς ανατολής» (DAÜ) για εργασίες καταγραφής στην περίκλειστη περιοχή των κατεχόμενων Βαρωσίων.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, σύμφωνα με το «πρωτόκολλο», που υπογράφτηκε από τον λεγόμενο «υπουργό εξωτερικών» Κουντρέτ Όζερσαϊ και τον λεγόμενο αντιπρύτανη του «πανεπιστημίου εγγύς ανατολής» καθηγητή Δρ. Χασάν Ντεμιρέλ στις 15 Μαΐου, προνοείται ότι

το τμήμα μηχανολογίας του «DAÜ» θα κάνει προσεισμικό έλεγχο για καταγραφή και αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας όλων των κτιρίων που βρίσκονται στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο προσεισμικός έλεγχος θα διεξαχθεί από το τμήμα μηχανολογίας αξιολογώντας την σεισμική ικανότητα των κτιρίων με ένα πίνακα δομικής βαθμολογίας, στον οποίο ο βαθμός θα αντικατοπτρίζει την φυσική πραγματικότητα  του κτιρίου και θα κυμαίνεται από το «πολύ καλή κατάσταση» μέχρι το «θα καταρρεύσει».

Θα συμπληρώνεται ένα έντυπο για το κάθε κτίριο, στο οποίο θα καταγράφονται τα βασικά δομικά στοιχεία,  όπως διάβρωση τοιχωμάτων, μαλακοί όροφοι, υποστυλώματα, συνθήκες εδάφους, τοπογραφική κατάσταση και άλλοι παρόμοιοι παράγοντες. 

Διαβάστε επίσης: 

Τατάρ: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για το άνοιγμα των Βαρωσίων»

Ανάλυση: Ψήφισμα 550 &δυνατότητες αποτροπής «τουρκοποίησης» Βαρωσίων

Keywords
Τυχαία Θέματα