Ξεκίνησε για την Ανατολική Μεσόγειο το Oruc Reis (BINTEO)

Ρεπορτάζ από την αναχώρηση του τουρκικού ερευνητικού ORUC REIS για την Ανατολική Μεσόγειο αφιερώνουν οι Τούρκοι  σε μια προσπάθεια να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή.

Akdeniz'de sondaj çalışmaları devam ediyor. İstanbul'dan yola çıkacak olan Oruç Reis gemisi de bölgede sismik araştırmalar yapacak. Detayları @trthaber muhabiri Nurgül Dönmez aktardı.https://t.co/wQNARFelMY pic.twitter.com/OF3BsKolm2

TRT
Haber Canlı (@trthabercanli) August 6, 2019

Σύμφωνα με την Sabah τις επόμενες ημέρες το τουρκικό ερευνητικό θα ξεκινήσει για την Ανατολική  Μεσόγειο για να συνδράμει στις παράνομες έρευνες του Μπαρμπαρός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της  «Καθημερινής» των Αθηνών τις προηγούμενες βδομάδες η τουρκική ΤΡΑΟ απέστειλε αίτημα προς τη διοίκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, για να διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών σε περιοχή που ξεκινάει από τα νότια της Ρόδου και φτάνει πέρα από το Καστελόριζο. Στο σχετικό αίτημα, η τουρκική εταιρεία ζητά «διαθεσιμότητα» της περιοχής για έρευνες από τις 15 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα