Ξεκίνησαν και τα… αστεία

Ματιές σε ΑΚΕΛ και Οικολόγους από τον Γιώργο Λιλλήκα - Θέμα χρόνου η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του

Κατηγορηματική διάψευση του Στέλιου Χατζηιωάννου σε δημοσίευμα που ανέφερε ότι φλερτάρει με το ΑΚΕΛ για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την πόρτα ανοικτή τόσο στον Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών διατηρούν οι Οικολόγοι

Πριν φουντώσει η σεναριολογία, ο ισχυρός άντρας της Easy Jet

διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα στην παραπολιτική στήλη της εφημερίδας «Η Καθημερινή», με τίτλο «Ο Στέλιος Χατζηιωάννου θα είναι ο νέος Βασιλείου του ΑΚΕΛ;».

Σε γραπτή του δήλωση, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω κείμενο είναι παντελώς αναληθές και ανυπόστατο. «Δεν ενδιαφέρομαι να συμμετέχω σε οποιαδήποτε πολιτική θέση, οποιασδήποτε χώρας», δηλώνει ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, επισημαίνοντας ότι το έργο του Stelios Philanthropic Foundation στην Κύπρο είναι φιλανθρωπικό και όχι πολιτικό.

Καταλήγοντας, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου τονίζει ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για την εδραίωση της διαρκούς ειρήνης στο νησί, μέσω του θεσμού των Βραβείων Δικοινοτικής Συνεργασίας, που φέτος διοργανώνονται για 9η συνεχή χρονιά και βραβεύουν συνολικά 75 δικοινοτικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να κερδίσουν €10.000 η καθεμιά.

Την ίδια ώρα, με αρκετή δόση χιούμορ είδαν πολλά στελέχη του ΑΚΕΛ το όνομα του κ. Χατζηιωάννου ως πιθανού υποψήφιου του ΑΚΕΛ. Το κόμμα της Αριστεράς συνεχίζει τις προκαταρκτικές κινήσεις με φόντο τον Ιούλιο, οπότε και θα ανακοινώσει τον υποψήφιο για την προεδρία.

Θα συναντηθώ με το ΑΚΕΛ
Ανοικτή την πόρτα στην Εζεκία Παπαϊωάννου θέλει να διατηρήσει ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος δεν πρόκειται να υποχωρήσει, καθώς προετοιμάζεται για την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Σε δηλώσεις του στο «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι θα έχει επαφές τόσο με το ΑΚΕΛ όσο και με τους Οικολόγους, καθώς, όπως επεσήμανε, «Κανένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θέτει την υποψηφιότητά του με σοβαρές προϋποθέσεις εκλογής, δεν έχει εκλεγεί με τις ψήφους ενός μόνο κόμματος». Οι επαφές αυτές θα γίνουν αφού προβεί στην επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του. Θα ολοκληρώσει πρώτα τον διάλογο με τις Επαρχιακές Επιτροπές, ακολούθως θα ενημερώσει την Πολιτική Σύγκλητο και μετά θα προχωρήσει στην επίσημη εξαγγελία, επεσήμανε.

Ξεκαθάρισε ότι «στους πολίτες απευθυνόμαστε όπως κάναμε και το 2013, χωρίς να υποτιμούμε καμιά πολιτική δύναμη». Εξέφρασε την άποψη ότι οι Προεδρικές Εκλογές δεν είναι «πρόσθεση ποσοστών των κομμάτων, καθώς οι πολίτες έπαψαν να είναι κουκκιά στα σακούλια των κομμάτων. Έχουν κρίση, μελετούν και αποφασίζουν ποιον θα υποστηρίξουν», τόνισε.

Σε σχέση με τη συνεργασία για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Λιλλήκας φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «κάποιοι έκλεισαν την πόρτα σε μια τέτοια συνεργασία», ωστόσο συμπλήρωσε ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος, το 2003, είχε εκλεγεί με συνεργασία όλων των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης.

Οι αντιδράσεις εντός Συμμαχίας φαίνεται να μην ανησυχούν τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως μικρή μειοψηφία, την οποία ωστόσο οφείλουν όλοι να σεβαστούν. Συμπλήρωσε όμως ότι και όσοι έχουν αντίθετη άποψη, οφείλουν να σέβονται την τεράστια πλειοψηφία.

Οι Οικολόγοι ετοιμάζουν κείμενο πολιτικής
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης δήλωσε χθες ότι στόχος του Κινήματος είναι να επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία και αν είναι δυνατόν τα πέντε κόμματα να έχουν έναν κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, ανακοινώνοντας ότι στέλνει προτάσεις και εισηγήσεις στον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ανέφερε ότι η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, που συνεδρίασε το βράδυ της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε όπως σε δεκαπέντε ημέρες ολοκληρωθεί κείμενο πολιτικής με συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις για το Κυπριακό, την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Αποφάσισε επίσης να αποσταλεί το κείμενο και στον υποψήφιο πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, για να ξεκινήσει η συζήτηση επ' αυτών των πολιτικών ζητημάτων.

Η Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε ακόμα πως, εάν υπάρξει οποιοδήποτε αίτημα για συζήτηση από τον Γιώργο Λιλλήκα, να το αντιμετωπίσει θετικά, σε μια μελλοντική συνεδρίαση, υπό την έννοια ότι εάν ο κ. Λιλλήκας το ζητήσει, το Κίνημα μπορεί να μπει σε διάλογο.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι στόχος παραμένει «να πετύχουμε μια πολιτική συμφωνία και αν είναι δυνατόν να έχουμε εντέλει τα πέντε κόμματα έναν κοινό υποψήφιο».

Την Πέμπτη η επίσημη στήριξη της Αλληλεγγύης
Στην τελική ευθεία μπήκε από χθες και το Κίνημα Αλληλεγγύη, αναφορικά με την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου. Χθες το απόγευμα συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο, που μελέτησε το τελικό κείμενο στήριξης το οποίο αύριο στις 17:30 αναμένεται να λάβει το πράσινο φως από την Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος.

Μία ώρα μετά το Κεντρικό Συμβούλιο, η Αλληλεγγύη θα λάβει την οριστική απόφαση υποστήριξης στο πρόσωπο του κ. Παπαδόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα