Ξεκάθαρη η Ελλάδα: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, είναι όλα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και βάσει αυτών οργανώνουμε τη στρατηγική μας, δήλωσε στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, υπογραμμίζοντας ότι το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσουν την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ωστόσο,

ο κ. Βίτσας σημείωσε με νόημα ότι όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στο καλό κλίμα.

Δείτε σχετικά: Τουρκία σε Ελλάδα: Μην προχωρήσετε σε έργα πάνω στα νησιά

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε ότι έγινε ένα καλό βήμα. «Δεν συμμερίστηκα την άποψη ότι με την πρώτη συνάντηση θα λυθούν όλα», τόνισε και επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι διεθνές και ευρωπαϊκό, εστιάζοντας στις εγγυήσεις και στα κατοχικά στρατεύματα.

«Η Γερμανία δεν θα ήταν όπως τη γνωρίζουμε σήμερα εάν δεν είχε γίνει η συμφωνία του '90 και δεν είχαν απομακρυνθεί όλα τα στρατεύματα που υπήρχαν στη δυτική Γερμανία», σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Hüseyin Müftüoğlu,

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουσεϊν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερώτηση για «πολεοδομικό σχεδιασμό της Ελλάδας σε κάποιες νησίδες στο Αιγαίο» δήλωσε:

«Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πολεοδομικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για 28 μικρά νησιά στο Αιγαίο. Αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός. Η χώρα μας έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα. Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα