Συναγερμός ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή

Προέχει η θωράκιση του Γενικού Ελεγκτή και του υπουργού Υγείας που ξεκίνησαν

Άκρως ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες για παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην κουκούλωση των αποχετευτικών σκανδάλων. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι παρεμβάσεις έγιναν και από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψιν ότι στα αποχετευτικά σκάνδαλα Πάφου και Λάρνακας ύποπτοι ή καταδικασθέντες σε φυλάκιση ήταν κομματικά στελέχη, τότε τα πράγματα προσλαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις. Βασική επιδίωξη των παρεμβάσεων είναι να πέσουν οι υποθέσεις στα μαλακά αφού σε ενάντια περίπτωση το κόστος για

το κομματικό σύστημα θα είναι μεγάλο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το τρέμουν κυρίως τα μεγάλα κόμματα καθώς φέρουν την κύρια ευθύνη για την επελθούσα οικονομική τραγωδία και την εξαθλίωση του λαού.

Είναι δε, με πολλή θλίψη που βλέπουμε σε καιρούς χαλεπούς, να επικρατούν ακόμη νοοτροπίες κραυγαλέας ασέβειας προς τους ευσυνείδητους φορολογούμενους πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη επισήμανση του Γενικού Ελεγκτή ότι πρόσωπα και εταιρείες που έλαβαν από το κράτος δεκάδες χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ για ενοικιαζόμενα κτίρια δεν υποβάλλουν δηλώσεις εισοδήματος. Σύμφωνα με την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας , κραυγαλέα είναι η περίπτωση

Επίσης, συγκλονιστική θεωρείται η είδηση ότι μεγάλοι και γνωστοί επιχειρηματίες που οφείλουν τεράστια ποσά στο φόρο εισοδήματος, δεν εντοπίζονται, δήθεν, από τους επιδότες προκειμένου να κλητευτούν στα δικαστήρια. Ο. Μιχαηλίδης – Γ. Παμπορίδης

Είναι καθολικά παραδεκτό ότι την τελευταία τουλάχιστον διετία, χάρις στην άτεγκτη στάση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τα πράγματα στο μέτωπο της διαφθοράς στο δημόσιο, βαίνουν καλύτερα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εξαλείφθηκαν τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Άλλωστε, είναι ακόμη νωπές οι δημόσιες καταγγελίες του υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη ότι κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας βάζουν τρικλοποδιές στην εφαρμογή του οδικού χάρτη για λειτουργία του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Όμως δύο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη.

Ένας Γενικός Ελεγκτής, κι ένας υπουργός Υγείας ναι μεν μπορούν να φέρουν καίρια πλήγματα στο σάπιο σύστημα αλλά από μόνοι τους είναι φύσει και θέσει αδύνατον να πλήξουν θανάσιμα το αμαρτωλό κατεστημένο το οποίο ομολογουμένως έχει βαθιές ρίζες και παραφυάδες σε κάθε πολιτική, κομματική, πολιτειακή και κοινωνικοοικονομική έκφανση.

Αν θέλουμε πράγματι, ως άτομα, ως κοινωνία , ως χώρα και ως λαός να απαλλαγούμε από τους επιτήδειους λίγους που απομυζούν τον δημόσιο πλούτο και ζούν σε βάρος των πολλών, έχουμε υπέρτατο καθήκον να ενεργοποιηθούμε συγκροτώντας πυρήνες αντίδρασης σε κάθε μορφή ατασθαλίας. Ο ωχαδερφισμός και η ανοχή προς τους φορείς της παγαποντιάς και της ασύδοτης κερδοσκοπίας, δεν χωράνε άλλο σ'αυτη την κοινωνία.

Αυτό το μήνυμα ας το συλλάβουν οι ενεργοί πολίτες αν πράγματι δεν θέλουν να βλέπουν άλλο τα νοικοκυριά να μαραζώνουν, τη νεολαία να αυτοεγκλωβίζεται ηδονικά στα κίβδηλα οράματα του και των νέων επιστημόνων να αναζητούν διόδους ξενιτεμού. Σήμανε λοιπόν ή ώρα του συναγερμού για συγκροτημένη αντίδραση ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Τώρα είναι η ώρα της λαϊκής αφύπνισης για πορεία κοινωνικοοικονομικής αναστήλωσης με πρώτο βήμα την θωράκιση του Γενικού Ελεγκτή και του υπουργού Υγείας που ήδη ξεκίνησαν αυτή την πορεία από το δικό τους νευραλγικό μετερίζι.

*Δημοσιογράφος

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα