Ξέφυγε ο Μπουλούτ: Δεν μπορούν να μας πολεμήσουν,είναι μύγες

Ενώ ο Τύπος σήμερα στην Τουρκία κρατά χαμηλούς τόνους για το θέμα των Ιμίων και του Αιγαίου, ο γνωστός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, άστραψε και βρόντηξε κατά της Ελλάδας.

Εκτόξευσε και πάλι απειλές χωρίς όριο, ενώ πίσω από την ένταση βλέπει αμερικανικό δάκτυλο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία -είπε- ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, αλλά η Ελλάδα

είναι σαν μια μύγα που τα βάζει με έναν γίγαντα» και προειδοποίησε ότι οι συνέπειες που θα υποστεί η χώρα μας θα είναι τρομερές.

Στη συνέχεια, συνέστησε στην Ελλάδα να φερθεί έξυπνα και να μην ξεχάσει ποτέ ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που ήταν 100 χρόνια πριν. Ακόμη και πριν 100 χρόνια που έγινε προσπάθεια να διαμελίσουν την οθωμανική αυτοκρατορία, ακόμη και τότε οι Τούρκοι έδωσαν την απάντησή τους. Σήμερα υπάρχει τέτοια διαφορά, που η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει σε κανέναν πόλεμο με την Τουρκία.

«Αν είναι να συγκριθεί με την Ελλάδα, η Τουρκία είναι πολύ πιο δυνατή στον στρατιωτικό τομέα από την Ελλάδα. Και, επιπλέον, τα πυρομαχικά και στρατιωτικά υλικά που παρήγαγε η Τουρκία τα τελευταία 13 χρόνια, η Ελλάδα ούτε κατά διάνοια θα μπορέσει να τα παράγει. Επομένως, η Τουρκία κάθε χρόνο ενδυναμώνεται», είπε ο Μπουλούτ, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τη λύπησή του για τους Έλληνες, λέγοντας:

«Εγώ στεναχωριέμαι για τους Έλληνες, δεν είναι καν νοικοκυραίοι της χώρας τους. Έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα τους. Έχουν κατασχεθεί όλες οι τράπεζές τους. Για ποιον δουλεύουν οι Έλληνες; Δουλεύουν για το γερμανικό κεφάλαιο».

Και στη συνέχεια, πέρασε στις απειλές και τις συγκρίσεις:

«Η Ελλάδα να φερθεί έξυπνα και να μην ξεχάσει ποτέ ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που ήταν 100 χρόνια πριν. Ακόμη και πριν 100 χρόνια που έγινε προσπάθεια να διαμελίσουν την οθωμανική αυτοκρατορία, ακόμη και τότε οι Τούρκοι έδωσαν την απάντησή τους. Σήμερα υπάρχει τέτοια διαφορά, που η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει σε κανέναν πόλεμο με την Τουρκία.

Είναι σαν να πολεμά ένας γίγαντας με μια μύγα».

Θυμίζοντας δε και την Ιστορία, περιέγραψε τα πάνδεινα που πέρασαν οι Τούρκοι από τους Έλληνες.

Πριν από 100 χρόνια, περνούσαν ξιφολόγχες στα μωρά. Έκλειναν τους ανθρώπους στα τζαμιά και τους έκαιγαν ζωντανούς. Εμείς μετά κάναμε αγώνα για να απελευθερωθούμε.

Και η Ε.Ε. και η Ελλάδα και όλοι οι φίλοι, να μην ξεχνάνε ότι αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει τον τουρκικό λαό. Κανείς δεν μπορεί να τον συγκρατήσει. Δηλαδή, ακόμη και αν το κράτος βγει και πει "σταματάτε", δεν σταματάμε», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα