Ξανά φονιάς μέσα στην φυλακή o δολοφόνος του Σεργιανόπουλου

Τον Ιούνιο του 2008 η είδηση της δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου πάγωσε την κοινή γνώμη, αλλά, κυρίως, τον κόσμο του θεάματος και τους θαυμαστές του τηλεοπτικού «Κωνσταντίνου Μαρκορά».

Δεκατρία χρόνια μετά, ο άνθρωπος που τον είχε κατακρεουργήσει στο ρετιρέ της οδού Μετεώρων στο Παγκράτι επανέρχεται στην επικαιρότητα για ένα ακόμα φονικό, αυτήν την φορά μέσα στις φυλακές της Αγιάς Χανίων, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Θύμα είναι ένας συγκρατούμενός του, επίσης Γεωργιανός, με τον οποίο καβγάδισε άγρια και ακολούθησε συμπλοκή, που οδήγησε στον θανάσιμο

τραυματισμό του Γεωργιανού, για ασήμαντη αφορμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ο δράστης ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι αφορμή για τον άγριο καβγά ήταν ένας σάκος με ρούχα που δεν έφτασαν ποτέ στον ομοεθνή του. Ο Νταβίντ Μουρτικνέλι, τον οποίο ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε συναντήσει στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα και τον είχε καλέσει στο σπίτι του όπου τον μαχαίρωσε, είχε βγει για μία ακόμα φορά με άδεια από τις φυλακές Αγιάς. Συνολικά, είχε πάρει πάνω από δέκα άδειες από τις φυλακές κατά τις οποίες ταξίδευε στην Αθήνα και συναντούσε την οικογένειά του, την καθαρίστρια σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

Η τελευταία άδεια
Στην τελευταία άδεια ο ομοεθνής του του ζήτησε να συναντήσει έναν δικό του άνθρωπο που θα του έδινε ρούχα για να του τα μεταφέρει στην φυλακή κατά την επιστροφή του. Ο Μουρτικνέλι, όμως, δεν έκανε το «θέλημα» και όταν γύρισε στο σωφρονιστικό κατάστημα άρχισαν οι προστριβές με τον Γεωργιανό συγκρατούμενό του, που κράτησαν πολλές ημέρες. Το μοιραίο Σάββατο, εκείνος τον κάλεσε στο κελί του και του ζήτησε για μία ακόμα φορά τον λόγο. «Εξαιτίας σου δεν έχω τώρα ρούχα να φορέσω», φέρεται να του είπε και κουβέντα στην κουβέντα άρχισε ο καβγάς με την αιματηρή κατάληξη. Όπως ισχυρίστηκε ο δράστης, το θύμα τον έβρισε και έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με το οποίο τον απείλησε. Κατά την συμπλοκή, ο Μουρτικνέλι, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τού πήρε το μαχαίρι που κρατούσε και τον τραυμάτισε στον θώρακα. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον αιμόφυρτο Γεωργιανό που εξέτιε ποινή κάθειρξης για κλοπές, αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς το θύμα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. «Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επέδειξε για 13 ολόκληρα έτη κράτησης άριστη διαγωγή σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου κρατήθηκε κατά καιρούς. Οι συνθήκες τέλεσης του αδικήματος επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του», λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο δικηγόρος του, Δημήτρης Γκαβέλας.

Οικοδομικές εργασίες
Σε δύο χρόνια ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου θα συμπλήρωνε το απαιτούμενο διάστημα κράτησης, ώστε να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης. Στις φυλακές όπου κρατήθηκε, στο μεταξύ, εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες και ελαιοχρωματισμούς, ενώ στις άδειές του αναζητούσε τρόπους επιβίωσης μετά την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον απασχολούσε έντονα τι δουλειά θα μπορούσε να κάνει, καθώς πριν σκοτώσει τον ηθοποιό δούλευε καθαριστής στα καράβια, αλλά ήξερε ότι οι πόρτες έχουν κλείσει. «Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς συνέβη αυτό, καθώς ο εντολέας μου σε δύο χρόνια θα πληρούσε τις προϋποθέσεις, ώστε να υποβάλει αίτηση για υφ’ όρον απόλυση. Ολα αυτά τα χρόνια είχε αλλάξει πολλά σωφρονιστικά καταστήματα και τίποτα στην συμπεριφορά του δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια τέτοια πράξη, ειδικά τώρα που ήταν κοντά στην έξοδό του από την φυλακή», λέει ο δικηγόρος του. Πλέον, ο Γεωργιανός είναι αντιμέτωπος με νέα ισόβια κάθειρξη, εφόσον δεν του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για την δολοφονία του συγκρατούμενού του στις φυλακές Αγιάς.

Πηγή: Ελευθέρος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξανά, Σεργιανόπουλου,xana, sergianopoulou