Βρυξέλλες: Οι συνεδριάσεις των επιτροπών και πολιτικών ομάδων

Συνεδριάσεις επιτροπών και πολιτικών ομάδων, Βρυξέλλες.

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας 2019: Οι ευρωβουλευτές και οι εθνικοί βουλευτές θα συναντηθούν για τη διακοινοβουλευτική συνάντηση με θέμα «Η δύναμη των γυναικών στην πολιτική» που διοργανώνει η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο ομάδες ομιλητών με θέματα: «Η πραγματική δύναμη των γυναικών στην πολιτική και πώς να ενισχυθεί περαιτέρω» και «Οι νεαρές γυναίκες στην πολιτική». Θα υπάρξει

κεντρική ομιλία του Προέδρου της Κροατίας Kolinda Grabar-Kitarović, καθώς και καταληκτικά σχόλια από την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Federica Mogherini (Πέμπτη).

Τερματισμός της εποχιακής αλλαγής της ώρας: Θα τεθεί υπό ψηφοφορία στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) νομοθετική πρόταση για διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα. Το 2018, το Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών (Δευτέρα).

Εξωτερικά χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και η Επιτροπή Ανάπτυξης (DEVE) θα ψηφίσουν πρόταση σχετικά με τη δημιουργία ενός Μηχανισμού Γειτονίας, Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας (NDICI), που θα συνδυάζει τα περισσότερα υφιστάμενα κονδύλια της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική της Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε προϋπολογισμό ύψους 89,2 δισ. ευρώ για το νέο αυτό μηχανισμό (Δευτέρα).

Προετοιμασία της Ολομέλειας: Οι πολιτικές ομάδες θα προετοιμαστούν για τη σύνοδο της ολομέλειας, 11 - 14 Μαρτίου, στο Στρασβούργο, όπου οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν σχετικά με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την ασφάλεια του κυβερνοχώρου και την αντιμετώπιση της ξένης προπαγάνδας στο πλαίσιο των προσεχών Ευρωπαϊκών εκλογών, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, τις απειλές σε θέματα ασφάλειας από την κινεζική παρουσία στον τεχνολογικό τομέα, τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σε θέματα που αφορούν την τροφική αλυσίδα, καθώς και την πιθανή μεταρρύθμιση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών. Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν ακόμη τις προτεραιότητές τους για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21 - 22 Μαρτίου και θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, αυτή την φορά με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Peter Pellegrini.

Το ημερολόγιο του Προέδρου: Ο πρόεδρος του ΕΚ, Antonio Tajani, θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Βασιλιά και την Βασίλισσα της Σουηδίας, Carl XVI Gustaf και Silvia αντίστοιχα, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg όπως επίσης και τον Πρόεδρο της Κεντροαφρικανικής ∆ηµοκρατίας Faustin-Archange Touadéra.

Σεμινάριο μέσων ενημέρωσης / 2019 Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας: Η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ διοργανώνει δημοσιογραφικό σεμινάριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για το 2019 με θέμα «Η δύναμη των γυναικών στην πολιτική», με ιδιαίτερη έμφαση στις επικείμενες Ευρωπαϊκές εκλογές (Τρίτη και Τετάρτη).

Συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντηση: Η Υπηρεσία Τύπου του ΕΚ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου με τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 11.00 την Παρασκευή (αίθουσα της Anna Politkovskaya, κέντρο Τύπου, Βρυξέλλες).

Keywords
Τυχαία Θέματα