Βρυξέλλες: To μεταναστευτικό στην ατζέντα των Υπ.Άμυνας

Σε τρεις "συνθέσεις" συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο των 28 στις Βρυξέλλες, Άμυνας, Εσωτερικών και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, με τα ζητήματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης να περιλαμβάνονται στην ατζέντα και των τριών.

Η Κομισιόν εκπροσωπείται στα Συμβούλια τόσο από την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι, όσο και τον Επίτροπο αρμόδιο για το μεταναστευτικό Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος προσερχόμενος δήλωσε ότι "η σταθερότητα του διεθνούς περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική για την καλύτερη

και πιο αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης. Πρόκειται να συζητήσουμε σχετικά με νέες ιδέες σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας στον τομέα αυτό".

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι με τους Υπουργούς Εσωτερικών θα συζητήσει σχετικά με το Δουβλίνο και την αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και πως με τους Υπουργούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας θα ανταλλάξει απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους, μέσω της αναπτυξιακής συνεργασίας, θα περιοριστούν οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές.

"Προσβλέπω σε εποικοδομητικές και παραγωγικές συζητήσεις με όλους του Υπουργούς στο σημερινό Συμβούλιο που θα έχει μαραθώνια διάρκεια", δήλωσε ο Επίτροπος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μεταναστευτικό και το αν ο Πρωθυπουργός της Λιβύης θα συνεργαστεί με την ΕΕ στον τομέα αυτό, ο Επίτροπος τόνισε ότι "πρέπει να συνεργαστούμε με όλους τους διεθνείς εταίρους για να επανέλθει η σταθερότητα στην περιοχή" και πως είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η εθνική ενότητα στο εσωτερικό της Λιβύης, η οποία είναι μια πολύ σημαντική χώρα και όπως γνωρίζετε έχουν αναληφθεί πρόσφατα πολλές πρωτοβουλίες για να επανέλθει η σταθερότητα στη Λιβύη".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα