SOS: Δύσκολη η επόμενη ημέρα

Ο μεγάλος στόχος της παραμονής εκπληρώθηκε δύσκολα μεν δίκαια δε. Η Δόξα ακολούθησε μια πορεία γεμάτη αγκάθια και βγήκε νικήτρια. Το πείσμα και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, η εμπειρία της ομάδας έναντι της Καρμιώτισσας και η απόλυτα ορθή απόφαση της διοίκησης για επιστροφή του Λούκα Χατζηλούκα στον πάγκο έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.

Οι άνθρωποι του προσφυγικού Συλλόγου πανηγύρισαν με τη ψυχή τους, αφού είδαν τους κόπους και τους μόχθους 10 μηνών να αποφέρουν καρπούς. Η ομάδα παρέμεινε για την 5η διαδοχική χρονιά στην Α’ Κατηγορία και αυτό οφείλεται

στην τεράστια συνεισφορά του Κώστα Χριστοδούλου (Καραβίδα). Ο άνθρωπος που ανέλαβε τη Δόξα στην πιο δύσκολη φάση της σύγχρονης ιστορίας της και που κανένας δεν τολμούσε να αναλάβει το τεράστιο οικονομικό φορτίο που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη χρονιά. Ο Καραβίδας ήταν εκείνος που δεν φοβήθηκε να πάρει στα χέρια του την καυτή πατάτα και να αποτρέψει τα χειρότερα. Έσβησε τις … φωτιές και κράτησε εν ζωή τον Προσφυγικό Σύλλογο. Την ομάδα που εκπροσωπεί την κατεχόμενη Κατωκοπιά και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής.

Η χαρά της παραμονής, όμως, δεν απαλύνει τις πληγές από την πίκρα και τη στεναχώρια που νιώθει ο ισχυρός άνδρας του προσφυγικού Συλλόγου, λόγω της μηδαμινής οικονομικής συνεισφοράς του κόσμου και των επιφανών Κατωκοπιτών. Ο κ. Χριστοδούλου σε καιρούς δύσκολους -και εν μέσω της τραγικής κατάστασης που βίωσε η Κύπρος- έβαλε μια περιουσία και με την μικρή αλλά σημαντική συνεισφορά ελάχιστων συνεργατών του, κράτησαν την ομάδα στα σαλόνια.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Καραβίδας έφτασε στο σημείο μηδέν από οικονομικής και ψυχολογικής άποψης. Εδώ και λίγο καιρό έκανε σοβαρές σκέψεις αποχώρησης, αλλά δεν εγκατέλειψε το καράβι όταν αυτό έπλεε σε φουρτουνιασμένα νερά. Διότι εάν το έκανε η Δόξα θα βούλιαζε και κανένα συνεργείο διάσωσης δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το μοιραίο. Ακόμα και όταν έδωσε την παραίτηση του από την Προεδρία του Συλλόγου, διασφάλισε την οικονομική ομαλότητα τους Συλλόγου μέχρι το τέλος της περιόδου. Ο κ. Χριστοδούλου έβαλε για πολλοστή φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη λίγες ημέρες πριν τον τελικό με την Καρμιώτισσα και πλήρωσε μέρος των υποχρεώσεων της διοίκησης προς τους ποδοσφαιριστές. Ήθελε η ομάδα να πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα ματς φωτιά και δικαιώθηκε.

Οι ελάχιστοι οπαδοί που κάθονται στα θεωρία του Μακαρείου και οι πρώην κάτοικοι του κατεχόμενου χωριού πανηγυρίζουν, αλλά έφτασε η στιγμή που πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεισφέρουν στο Σύλλογο.

Εάν δεν το πράξουν, τότε είναι πιο ορατό από ποτέ το ενδεχόμενο να δουν την ομάδα τους στον αυτόματο πιλότο. Ο Κώστας Χριστοδούλου αποφάσισε ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν πρόκειται να συνεχίσει. Το ανέφερε, το ξεκαθάρισε και έριξε το μπαλάκι στον κόσμο.

Το θέμα είναι να ευαισθητοποιηθούν οι φίλοι του Συλλόγου και να κάνουν όσα πρέπει για να κρατήσουν ζωντανή τη Δόξα.

Μέχρι τη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου (ακόμα να καθοριστεί η ημερομηνία) τα δεδομένα θα πρέπει να αλλάξουν άρδην. Αν παραμείνουν στην τραγική και αδιάφορη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα, τότε στην Γενική Συνέλευση θα επικυρωθεί η αποχώρηση του Κώστα Χριστοδούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα