«Βροχή» παραπόνων από πολίτες για υπηρεσίες που δεν απαντούν-Έθεσε θέμα ο ΠτΔ

Σαν βροχή πέφτουν τα παράπονα των πολιτών για  δημόσιες υπηρεσίες που δεν σηκώνουν το τηλέφωνο. Το φαινόμενο φαίνεται πως έγινε ακόμη πιο έντονο την περίοδο της πανδημίας, με τα παράπονα να φθάνουν μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έθεσε μάλιστα το θέμα στο σημερινό υπουργικό, ζητώντας διορθωτικά μέτρα.

Χιλιάδες πολίτες διαμαρτύρονται για τη δύσκολη έως ανύπαρκτη επικοινωνία με τις κρατικές υπηρεσίες.

Το φλέγον ζήτημα τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού, σήμερα, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ζήτησε από τους Υπουργούς πιθανές λύσεις για την απαλοιφή

του φαινομένου, το οποίο έγινε πιο έντονο εν μέσω πανδημίας.

Πληροφορίες του Σίγμα καταδεικνύουν πως το Υφυπουργείο Καινοτομίας ενδεχομένως να εξετάσει κάποιους αυτοματισμούς.

Μεταξύ άλλων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από τους Υπουργούς για την πορεία των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ανέφερε τα εξής: «Με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εμπίπτουν στο Σχέδιο, η Κύπρος θα αντλήσει €1,2 δις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει το Σχέδιο».

Η συνέδρια, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με την ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των υπολοίπων Υπουργείων και Υφυπουργείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα