Δρ Πάνος: «Θα πρέπει να εμβολιαστεί το 66-88% του πληθυσμού»(ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει για τα καλά, με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να μην παρουσιάζει καμία βελτίωση.


Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα ο δρ Γιώργος Πάνος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της πανδημίας, για την παραγωγή αντισωμάτων αλλά και τον εμβολιασμό. 


Αρχικά, ανέφερε ότι έχουμε εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο και αυτό έγινε επειδή καθυστερήσαμε να εφαρμόσουμε κάποια μέτρα. 


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που είχε υποστηρίξει προ ημέρων με τον ίδιο να λέει ότι ακόμη και τώρα μπορεί να υπάρξει μια προσπάθεια

ανακοπής.


«Αν εφαρμοστεί μαζικός έλεγχος της κοινωνίας και ταυτόχρονα οι ομάδες ψηλού κινδύνου κάνουν διαδοχικά rapid test θα μπορούν πολύ εύκολα να εντοπιστούν τα θετικά άτομα και να αποσυρθούν, έτσι ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους υγιείς να συνεχίσουν με την οικονομική δραστηριότητα», είπε.


Παράλληλα για τα αντισώματα αλλά και για το σύστημα που προσπάθησε να εφαρμόσει η Σουηδία, τόνισε τα εξής:


«Νεαρά άτομα που δεν πάσχουν σοβαρά από τον ιό μπορεί να κάνουν πολύ χαμηλά αντισώματα και αυτά παρέρχονται πολύ σύντομα. Επομένως η θεωρία της ανάπτυξης ανοσίας της αγέλης δεν ισχύει και δεν πρέπει να προσβλέπουμε σε αυτό».


Για τα εμβόλια, ανέφερε ότι εξαρχής αναμενόταν μια πανδημία της γρίπης και γι’ αυτό είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούνται υποδομές έτσι ώστε να μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτύξουν εμβόλια για να σωθεί ο κόσμος.  Ως εκ τούτου, εξαιτίας του ότι υπήρξαν πολλοί εθελοντές, οι μελέτες ολοκληρώθηκαν σε πιο γρήγορο χρονικό διάστημα.


«Τα εμβόλια θα δοθούν σε δύο δόσεις, τα αντισώματα παράγονται 7 μέρες μετά τον εμβολιασμό, ενώ η περισσότερη διάρκεια παραγωγής αντισωμάτων είναι οι 28 ημέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ότι η προστασία θα ξεκινήσει 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό» ανέφερε.


Κλείνοντας είπε ότι ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί σε ομάδες με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιάζονται πρώτοι, μετέπειτα οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο υπόλοιπος πληθυσμός.


«Για να υπάρξει ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί το 66-88% του πληθυσμού, για να επιτευχθεί ο στόχος», τόνισε ο δρ Πάνος.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατοι Covid19: Λευκωσία και Λεμεσός στις μαύρες πρωτιές

Συγκλονίζει ο Αρμεύτης: "Ποτέ θα γινώ καλά γιε μου, έφυγε μονή της.."

Keywords
Τυχαία Θέματα