Βρετανός ΥΠΕΞ: Παρομοιάζει την ΕΕ με τις «λιγότερο δημοκρατικές» χώρες

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ κατηγόρησε την ΕΕ για ακροσφαλή διπλωματία και κάλεσε την Πρόεδρο της Κομισιόν να δώσει εξηγήσεις για την προειδοποίησή της περί πιθανής παρεμπόδισης εξαγωγών εμβολίων κατά του κορωνοϊού προς τη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία:Ο Μπόρις Τζόνσον θα εμβολιαστεί σύντομα με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τα σχόλια του κ. Ράαμπ στο Reuters ακολούθησαν τις σχετικές προειδοποιήσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που χαρακτηρίζονται ως «απειλή» κατά του Ηνωμένου Βασιλείου

από μερίδα του Τύπου.

«Νομίζω ότι χρειάζεται κάποια εξήγηση, διότι ο κόσμος παρακολουθεί. Επίσης, αντιβαίνει τις ευθείες διαβεβαιώσεις που είχαμε από την Κομισιόν. Αναμένουμε αυτές οι διαβεβαιώσεις καθώς και η νόμιμη, κατόπιν συμβολαίων παροχή (εμβολίων) να γίνουν σεβαστές», είπε ο κ. Ράαμπ.

Σε έντονο ύφος συμπλήρωσε: «Ειλικρινά εκπλήσσομαι που έχουμε αυτή τη συζήτηση. Είναι συνήθως αυτό που το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ ενώνουν δυνάμεις για να απορρίψουν, όταν άλλες χώρες με λιγότερο δημοκρατικά καθεστώτα από τα δικά μας επιδίδονται σε τέτοιου είδους ακροσφαλή διπλωματία».

Ο Υπουργός Εξωτερικών, όπως νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Τζόνσον, υπενθύμισε ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν είχε παράσχει διαβεβαιώσεις ότι «δεν υπήρχαν σχέδια για περιορισμό της νομίμως συμβληθείσας παροχής εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα