Βρετανός νεοναζί συνελήφθη στην Κύπρο-Υποκίνηση τρομοκρατίας

Στην Κύπρο κρατείται ένα από τα πέντε φερόμενα μέλη απαγορευμένης βρετανικής νεοναζιστικής ομάδας, τα οποία συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, με την κατηγορία της διάπραξης εγκληματικών πράξεων, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εν ενεργεία στρατιώτες, ένας εκ των οποίων συνελήφθη και κρατείται στην Κύπρο

και αναμένεται να μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και θα συλληφθεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Την είδηση μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με βρετανικές στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, ο ύποπτος υπηρετεί στις Βρετανικές Βάσεις της Δεκέλειας.

Η νεοναζιστική ομάδα με την ονομασία «Εθνική Δράση» έγινε η πρώτη ακροδεξιά ομάδα που είχε τεθεί εκτός νόμου από τη βρετανική κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, έξι μήνες μετά τη δολοφονία της βουλευτού Jo Cox από ακροδεξιό υποστηρικτή.

Οι ύποπτοι κρατούνται «υπό την υποψία ότι ενδιαφέρονται για την υποστήριξη, την προετοιμασία και την υποκίνηση τρομοκρατικών πράξεων», όπως δήλωσε η βρετανική Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τέσσερις από τους υπόπτους οι οποίοι συνελήφθησαν επί βρετανικού εδάφους είναι ηλικιών μεταξύ 22 και 32 ετών και κατάγονται από το Birmingham, το Ipswich, το Northampton της Αγγλίας, καθώς και από το Powys της Ουαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα