Βρετανοί βουλευτές συναντήθηκαν με νέους της Κύπρου

Οι ιστορικές σχέσεις Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και η ανάγκη για μία στενή συνεργασία, πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Συνδέσμου Νεολαίας και Μαθητών Ηνωμένων Εθνών Κύπρου (UNYSA Cyprus) με την επίσημη αποστολή του Βρετανικού Κοινοβουλίου, η οποία αποτελείτο από μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων

και της Βουλής των Λόρδων. Την αποστολή οργάνωσε η ομάδα «Conservative Friends of Cyprus».

Ανακοίνωση από τους διοργανωτές αναφέρει ότι “την αποστολή στελεχώνουν οι βουλευτές Matthew Offord, Sheryll Murray, Mark Menzies, David Morris, Martin Vickers, η Βαρόνος Liz Redfern της Βουλής των Λόρδων, ο πρώην βουλευτής Nick De Bois και ο πρόεδρος του CF Cyprus, Jason Charalambous”.

Προσθέτει ότι “σημαντικός αριθμός νέων Κυπρίων ήταν παρών στην εκδήλωση από διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πολιτικές ομάδες και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου”.

Στις προσφωνήσεις τους, ο επικεφαλής της αποστολής, Matthew Offord, ο Πρόεδρος του UNYSA Cyprus, Γιώργος Χατζηπαυλής και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του UNYSA Cyprus, Μάριος Χαριλάου, αναφέρθηκαν στις ιστορικές σχέσεις Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και στην ανάγκη για μία στενή συνεργασία, πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις ποικίλου ενδιαφέροντος, όπως το μέλλον μετά το Brexit, η φοίτηση σε βρετανικά πανεπιστήμια, το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και το Κυπριακό τις οποίες απάντησαν εκτενώς τα μέλη της αποστολής.

Οι Βρετανοί βουλευτές παρότρυναν την νεολαία να παραμείνει ενεργή στην κοινωνία.

Τα μέλη και τα στελέχη του UNYSA Cyprus αναφέρθηκαν στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας, οι οποίες είναι απόδειξη της άμεσης ανάγκης της παρέμβασης της ενεργής νεολαίας.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στους χώρους των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία και ήταν η πρώτη εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε η αποστολή στην επίσημη της επίσκεψη στην Κύπρο.

Η επίσκεψη συμπεριλαμβάνει πολυήμερο πρόγραμμα με σημαντικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, και τις Επιτροπές Εξωτερικών και Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων, της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα