Βρετανία: Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής ο Μπόρις Τζόνσον

Ψηφοφορία επί εσωκομματικής πρότασης μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον θα πραγματοποιηθεί απόψε μεταξύ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 το βράδυ, με το αποτέλεσμα να ανακοινώνεται αμέσως μετά.

Η διαδικασία προκαλείται μετά από τη συγκέντρωση 54 επιστολών δυσπιστίας που υπέβαλαν στο αρμόδιο κομματικό όργανο, την Επιτροπή 1922.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής 1922, σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο αριθμός των 54 επιστολών που αντιστοιχεί στο 15% της κοινοβουλευτικής

δύναμης των Τόρις, συγκεντρώθηκε χθες Κυριακή.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον σερ Γκρέιαμ επίσης χθες και συμφώνησε η ψηφοφορία να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση που πάνω από τους μισούς από τους 359 Συντηρητικούς βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της παραμονής Τζόνσον στην ηγεσία του κόμματος, τότε ο Πρωθυπουργός δε θα μπορεί να υποβληθεί σε νέα εσωκομματική διαδικασία μομφής επί ένα έτος, όπως ορίζουν οι κομματικοί κανόνες.

Ο κ. Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόταση μομφής λόγω της δυσαρέσκειας στο κόμμα του μετά από τα πορίσματα των ερευνών για το partygate, για το οποίο έλαβε χρηματικό πρόστιμο από τη Μητροπολιτική Αστυνομία

Watch live: Exterior of Downing street as confirmation that Johnson will face no confidence vote today https://t.co/MPwYVONpMR

— The Independent (@Independent) June 6, 2022 

Η πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Τζόνσον προσφέρει την ευκαιρία να δοθεί τέλος στις εικασίες, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ 

Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον που αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα θα προσφέρει την ευκαιρία να δοθεί τέλος στις εικασίες μηνών για την ηγεσία του, δήλωσε εκπρόσωπος του Τζόνσον.

"Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να τερματιστούν μήνες εικασιών και να επιτραπεί η κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει", σημείωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

"Ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ευκαιρία να στηρίξει την υπόθεσή του στα μέλη του κοινοβουλίου και θα τους υπενθυμίσει ότι, όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους, δεν υπάρχει πιο εξαιρετική πολιτική ομάδα", κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Reuters:Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη

Keywords
Τυχαία Θέματα