Βρετανία: Αύξηση ρεκόρ σε ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια

Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων έξι ετών κατέγραψαν τον Απρίλιο οι εγκρίσεις ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, ενώ σημαντική αύξηση σημείωσε και ο ιδιωτικός δανεισμός, υπογραμμίζοντας την εξάρτηση της Βρετανίας στους καταναλωτές για στήριξη της οικονομίας.

Τα στοιχεία της Τρίτης που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Αγγλίας ενισχύουν τις προσδοκίες ότι ο ρυθμός της ευρύτερης οικονομικής ανάκαμψης θα ενισχυθεί και πάλι στα μέσα του έτους μετά την επιβράδυνση του στις αρχές

του 2015, δίνοντας ώθηση στη μακροχρόνια διαμάχη για το πότε τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν.

Οι εγκρίσεις δανείων για αγορά κατοικίας ανήλθαν τον Απρίλιο του 2015 στο υψηλότερο επίπεδό των τελευταίων 14 μηνών, στις 68.076, από 61.945 το Μάρτιο.

Η μηνιαία αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από το Φεβρουάριο του 2009, ξεπερνώντας και τις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ότι η αβεβαιότητα σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Μαΐου στη Βρετανία - κατά τις οποίες οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον κέρδισαν την πλειοψηφία - θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αγορά κατοικίας.

Οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων ξεπέρασαν τις 70.000 ανά μήνα στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014, ενώ πριν από την οικονομική κρίση του 2008 είχαν εκτιναχθεί γύρω στις 90.000.

Πηγή: ΚΥΠΕ - Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα