Βρετανία: Αυξάνονται οι του "ΝΑΙ"

Αύξηση καταγράφει ο αριθμός των επικεφαλής βρετανικών επιχειρήσεων που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το Ινστιτούτο Διευθυντών (IoD) ανέφερε ότι το 63% των υψηλόβαθμων στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ, συγκριτικά με 60% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.

Το 29% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ, συγκριτικά με 31% προηγουμένως, ενώ 8% των

συμμετεχόντων εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Ο επικεφαλής του IoD Σάιμον Γουόκερ είπε ότι η σημασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ και η δυνατότητα πρόσληψης εκπαιδευμένων εργαζομένων από άλλες χώρες της ΕΕ οδηγεί τα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων στο να τάσσονται ολοένα και περισσότερο υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση.

Η δημοσκόπηση των μελών της IoD, με δείγμα 1.224 ατόμων, διενεργήθηκε μεταξύ 13 και 28 Απριλίου.

Δημοσκόπηση τηλεοπτικού δικτύου ITV: Το 42% των Βρετανών υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η υποστήριξη των Βρετανών για την παραμονή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε ποσοστό 42%, ενώ η υποστήριξη για έξοδο της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια ανέρχεται στο 40%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ITV, γράφει σήμερα η εφημερίδα Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 13% δεν ξέρει πώς θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ενώ 6% είναι οι αναποφάσιστοι.

Η εφημερίδα δεν ανέφερε πότε διεξήχθη το δημοψήφισμα, συγκρίσιμα στοιχεία ή το περιθώριο λάθους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα