Βρέφος 4 μηνών εγκαταλείφθηκε στα κατεχόμενα

Συγκινεί η ιστορία ενός τετράμηνου βρέφους, που εγκαταλείφθηκε σε νοσοκομείο στα κατεχόμενα. Επίσης, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Νικόλα Σκουρίδη για επιστροφή στον Λάρνακα της Λαπήθου και η ανακοίνωση του ΓΓ της ΚΤΟΣ για το θέμα, η ολοκλήρωση του προσχεδίου «νόμου» σχετικά με τη μεταρρύθμιση στον «δημόσιο τομέα», οι εκκλήσεις των ειδικών όπως οι έλεγχοι στα λαχανικά και τα φρούτα εντατικοποιηθούν και η πρόταση «νόμου» για αύξηση των ποινών που επιβάλλονται σε υποθέσεις που αφορούν απαγωγή και εμπορία ατόμων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα

οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.


Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Οδεύει προς το τέλος η μεταρρύθμιση στο δημόσιο», γράφει ότι ολοκληρώθηκε η πρόταση για τη μεταρρύθμιση στον «δημόσιο τομέα» και ήδη έχει σταλεί στη «βουλή» για έγκριση. Αναφορά γίνεται και στην περίπτωση του βρέφους, τεσσάρων μηνών, που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του αμέσως μετά τη γέννησή του, και το σπίτι του είναι το νοσοκομείο ενώ οικογένειά του είναι οι νοσηλευτές. Σε δηλώσεις της η «διευθύντρια» των «κοινωνικών υπηρεσιών» είπε ότι άρχισε η διαδικασία εξεύρεσης θετής οικογένειας. Προβάλλει, ακόμα, ρεπορτάζ σχετικά με τις τιμές στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές και γράφει ότι η εφημερίδα κάθε Παρασκευή θα δίνει συγκριτικά τις τιμές διαφόρων προϊόντων από τα κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Προβοκάτσια στον Λάρνακα της Λαπήθου», γράφει ότι η απόφαση της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» να επιστρέψει την περιουσία στον Λάρνακα της Λαπήθου στον Νικόλα Σκουρίδη έχει προκαλέσει «ρατσιστικές» και «εθνικιστικές» αντιδράσεις, ενώ αναφορά γίνεται και σε ανακοίνωση του ΓΓ της τ/κ συντεχνίας δασκάλων ΚΤΟΣ, Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές. Γράφει, ακόμα, ότι το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη θα δοθεί φέτος στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ και στη Δικοινοτική Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μέτρα ενάντια στην εμπορία ατόμων», αναφέρεται στην πρόταση για αλλαγή στον «νόμο» περί εγκλημάτων και συγκεκριμένα στην αναθεώρηση των ποινών σε υποθέσεις εμπορίας ατόμων και απαγωγής. Αναφορά γίνεται και σε απάντηση της Σιμπέλ Σιμπέρ, τέως «προέδρου της βουλής», σε κατηγορίες εναντίον της ότι δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η απόφαση για δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας για το θέμα των μουσείων, των βιβλιοθηκών και των αρχείων. Προβάλλει, ακόμα, τις επισκέψεις και συγκεντρώσεις των υποψηφίων για τις «εκλογές» της 24ης Ιουνίου.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κίνδυνος στα τρόφιμα», προβάλλει δηλώσεις ειδικών σχετικά με το θέμα των ελέγχων σε φρούτα και λαχανικά και την έκκληση που απευθύνουν στις «αρμόδιες υπηρεσίες» να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να γίνονται έλεγχοι και στις τροφές των ζώων. Γράφει, ακόμα, ότι δημοσκόπηση δείχνει ότι τα ποσοστά της κόρης του Ντερβίς Έρογλου, Γκεντζάϊ Έρογλου (32,7%), αυξάνονται και πλησιάζουν τα ποσοστά του Μεχμέτ Χαρματζί (36,1%) εν όψει των τοπικών "εκλογών". Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη νεαρού Ιρανού, ο οποίος συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου με 110 γραμμάρια αμφεταμίνης κρυμμένα στα ρούχα του.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Θα αποφευχθεί η μοντέρνα δουλεία», αναφέρεται στον πρόταση για αλλαγή στον «νόμο» περί εγκλημάτων και στην αύξηση των ποινών και γράφει ότι σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα νομικοί χαιρέτισαν την πρόταση, λέγοντας ότι έπρεπε να γίνει πριν χρόνια η αλλαγή. Αλλού προβάλλει τις αντιδράσεις των παραγωγών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σχετικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχει νερό για τις σοδειές τους, ενώ ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για μεταφορά στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου του νερού που μεταφέρεται από την Τουρκία. Γράφει, ακόμα, ότι σε δηλώσεις του ο «υπουργός» γεωργίας Ερκούτ Σαχαλί είπε ότι οι αποζημιώσεις σε γεωργούς για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των φυσικών καταστροφών θα φτάσουν τα 40 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 7,5 εκατ. ευρώ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα