Βραζιλία και Ινδία συνεχίζουν τον βαρύ απολογισμό σε θανάτους από τον κορωνοϊό

Βραζιλία και Ινδία συνεχίζουν τον βαρύ απολογισμό σε θανάτους μετά από προσβολές από τον νέο κορωνοϊό. Κάποιες άλλες χώρες μειώνουν τα μέτρα περιορισμού που έλαβαν προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβαίνει σε επισημάνσεις για τους εμβολιασμούς.

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 2.165 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 ενώ επιβεβαιώθηκαν 78.886 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας. Το λατινοαμερικάνικο κράτος των 212 εκατομμυρίων

κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη επίσημα, με 419.114 θανάτους επί συνόλου σχεδόν 15,1 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Η Ινδία κατέγραψε για πρώτη φορά περισσότερους από 4.000 θανάτους λόγω του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Οι 4.197 νέοι θάνατοι αυξάνουν το συνολικό απολογισμό στην Ινδία σε 238.270 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας. Μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκαν στη χώρα 401.078 νέα κρούσματα Covid-19, τα οποία αύξησαν τον συνολικό απολογισμό σε σχεδόν 21,9 εκατομμύρια κρούσματα.

 Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 15.685 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.507.673, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Ταυτόχρονα υπέκυψαν ακόμη 238 ασθενείς με την Covid-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 84.648 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Χαλαρώσεις περιοριστικών μέτρων

Οι κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού θα μπορούν να παρευρεθούν σε υπαίθριες συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις, με περιορισμένη χωρητικότητα, που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα μετά από μια σταθερή πτώση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, ανακοίνωσε χθες η δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, Κλαούντια Σάινμπάουμ.

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στις 10 Μαΐου θα περιλαμβάνουν επέκταση της πρόσβασης σε κινηματογράφους, τράπεζες και συνέδρια σε ξενοδοχεία.

Εμβόλια

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας παρότρυνε, σήμερα, για μία ακόμη φορά τις πλούσιες χώρες, μέλη της G7, να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα στην ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια, εκτιμώντας πως η υφιστάμενη κατάσταση είναι «απαράδεκτη».

Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca Plc ενδέχεται να παρακάμψει την υποβολή αιτήματος στον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) για χορήγηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης για το εμβόλιο της κατά της Covid-19 και αντ`αυτού να ακολουθήσει την πιο χρονοβόρα διαδικασία ζητώντας πλήρη άδεια πώλησης του εμβολίου της, ανέφερε χθες η Wall Street Journal.

Ο νέος κορωνοϊός δεν θα κυκλοφορεί πλέον στη Βρετανία έως τον Αύγουστο, δήλωσε χθες στην Daily Telegraph ο απερχόμενος πρόεδρος της ειδικής ομάδας για τα εμβόλια της βρετανικής κυβέρνησης, ο Κλάιβ Ντιξ.

Επίσης ο ΠΟΥ θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών για την Covid-19 εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις χώρες οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης 

Βρετανία: «Ο κορωνοϊός δεν θα κυκλοφορεί στη χώρα έως τον Αύγουστο»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα