Σάκης Αρναούτογλου: Οι αλλαγές του καιρού, από την ψύχρα στη ζέστη

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι θα παρατηρηθεί μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε πολλές περιοχές και θα υπάρχει θολούρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του για σήμερα Σάββατο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως θα είναι ιδιαίτερο το σκηνικό του καιρού σήμερα Σάββατο, καθώς θα επικρατήσει σε πολλές περιοχές λιακάδα, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ σε μερικές πόλεις θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

«Η τάση του καιρού

έως και το επόμενο Σαβ/κύριακο όπου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μετά από αρκετή ψύχρα κατα τόπους δείχνει να... ξαναζεσταίνει αρκετά!», σημειώνει.

Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ πως «στην ανατολική και την νότια νησιωτική χώρα, από το ύψος της Λέσβου μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε στην αρχή συννεφιά, κατά διαστήματα και κατά πρόσκαιρα πυκνή, ενώ ίσως ρίξει ψιχάλες με λάσπη».

Παράλληλα, επισημαίνει πως «από την Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και η θολούρα θα είναι αρκετά έντονη, κυρίως στην αρχή της ημέρας μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα η ποιότητα στην ατμόσφαιρά θα κυλήσει μόνο με λιακάδα. Στη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα ανοίξει, ενώ μπορεί να εκδηλωθούν μπόρες στη Θράκη».

«Κατά την διάρκεια της ημέρας θα έχει ζέστη και μια σχετική δροσιά στις ορεινές περιοχές, με τον μέσο όρο της θερμοκρασίας να είναι στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου», συμπληρώνει στη συνέχεια.

Επίσης, όσον αφορά την Αττική «θα έχει στην αρχή της ημέρας κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές, οι οποίες θα διαλυθούν σχετικά γρήγορα και θα δώσουν την θέση τους σε ολοένα και μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Παρόλα αυτά, θα υπάρχει θολούρα στην ατμόσφαιρα, καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, μέχρι το μεσημέρι.Το βράδυ θα έχει ξαστεριά, οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 30 βαθμών Κελσίου».

Επιπλέον, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία «η ημέρα θα είναι καλή και θα ξεκινήσει με λιακάδα, διαύγεια και ορατότητα. Κάποιες αραιές συννεφιές θα έχουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ τα σύννεφα θα είναι πιο αραιά, αλλά σε ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνουν πιο πυκνά. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα για κάποια ψιχάλα ή ασθενή βροχή. Οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου».

{https://youtu.be/4EV91rkrBIw}

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥΚΑΙΡΟΣΖΕΣΤΗΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗΣΚΟΝΗΗΛΙΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα