Βραβεύτηκε Κύπριος φωτογράφος για το Σύμφωνο Συμβίωσης ΛΟΑΤI

Με το τρίτο βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Prix de la Photographie, Paris (Px3)» 2017, στην κατηγορία “Portraiture/Wedding”, με τίτλο «A time for love», τιμήθηκε ο φωτογράφος του oργανισμού «Ο Φιλελεύθερος», Στέφανος Κουρατζής, για τη σειρά φωτογραφιών του από το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης ΛΟΑΤΙ στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016.

Στον ίδιο διαγωνισμό, τα αποτελέσματα του οποίου

ανακοινώθηκαν χθες, ο Στέφανος Κουρατζής, εκτός από το συγκεκριμένο τρίτο βραβείο, απέσπασε και έξι εύφημες μνείες στις κατηγορίες Fine Art/Abstract, Advertising/Architecture και Press/General News.

Ο διαγωνισμός Prix de la Photographie, Paris (Px3) είναι από τους κορυφαίους παγκοσμίως διαγωνισμούς φωτογραφίας, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους διεθνώς επαγγελματίες όλων των εκφάνσεων της τέχνης της φωτογραφίας.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό εκατοντάδες φωτογράφοι, ενώ φέτος υπήρξαν συμμετοχές από 85 χώρες. Ο Στέφανος Κουρατζής προσπάθησε να προσεγγίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία και διακριτικότητα το γεγονός, δουλεύοντας πάνω σε αυτό για αρκετό καιρό, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η προσπάθεια της κοινότητας των ΛΟΑΤΙ, για εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Ποιος είναι ο φωτογράφος

Ο Στέφανος Κουρατζής γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο συγκρότημα «Ο Φιλελεύθερος».

Παράλληλα, συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2001 ζει και εργάζεται στην Κύπρο, ενώ έχει συνεργαστεί με διεθνή ΜΜΕ και Πρακτορεία Ειδήσεων.

Ταξίδεψε και κατέγραψε γεγονότα και ιστορίες σε διάφορες χώρες, όπως η Κούβα, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη και το Ιράν. Για τη δουλειά του έχει λάβει διεθνή βραβεία και διακρίσεις από οργανισμούς, όπως οι IPA, PX3, Fujifilm EuroPress Awards κλπ.

Φωτογραφίες του υπάρχουν σε βιβλία, σε ιδιωτικές συλλογές, ενώ μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του www.kouratzis.com, μέσα από την οποία θα διαπιστώσει πως η δουλειά του ισορροπεί ανάμεσα στην κάλυψη της καθημερινής επικαιρότητας, αλλά και σε λεπτομέρειες που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής.

Merci Paris! @_Px3
Prix de la Photographie Paris 2017
Bronze Winner
Category : Portraiture/Wedding. #Nicosia #Cyprus #Kouratzis #LGBT pic.twitter.com/li39vK16MU

— Stefanos Kouratzis (@KouratzisStef) June 5, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα