Βράβευση του «χρυσού» μαθητή μας Νεόφυτου Κυριάκου

Σε μια σεμνή αλλά επιβλητική τελετή, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού βράβευσε στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, τους αθλητές/τριες που έλαβαν μέρος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Τραπεζούντα.

Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή του Γυμνασίου - Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ που ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο τελειόφοιτος μαθητής μας Νεόφυτος Κυριάκου, αθλητής ενόργανης γυμναστικής.

Αυτές οι στιγμές περηφάνιας, αναγνώρισης, δόξας και καταξίωσης στη συνείδηση όλων μας προς τον νεαρό αθλητή είναι προϊόν σκληρής και μακροχρόνιας προσπάθειας.

Όλη η Κύπρος

γνώρισε τον Νεόφυτο και τ’ άλλα παιδιά που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουνε τις θυσίες που κάνουν αυτά τα παιδιά! Το πώς για πάνω από μια δεκαετία, από μικρά παιδιά δηλαδή, στερούνται το παιχνίδι, στερούνται γλυκά, σοκολάτες, αναψυκτικά και ένα σωρό λιχουδιές που για όλα τ’ άλλα παιδιά είναι καθημερινές συνήθειες. Ο Νεόφυτος και οι άλλοι αθλητές μεγάλωσαν και μεγαλώνουν μ’ ένα σπαρτιατικό τρόπο ζωής. Έμαθαν να ζουν με υπομονή, να αντέχουν τη σωματική κόπωση, να γαλβανίζουν την ψυχή και το πνεύμα τους με την αρετή της καρτερίας, να μαθαίνουν από τα λάθη τους, να βελτιώνουν τις ατέλειές τους. Όλα αυτά χωρίς να υστερούν στα μαθήματα και τις σχολικές επιδόσεις τους.

Όταν οι συμμαθητές τους διασκεδάζουν με τις παρέες τους ο Νεόφυτος και οι ομόσταυλοί του λιώνουν στον ίππο, στους κρίκους και στο μονόζυγο.

Όλοι εμείς είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί αυτή η ισχνή μειοψηφία των νέων μας, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλα τα παιδιά.

Να σημειώσουμε ότι ο Νεόφυτος, ο «Χρυσός» αθλητής μας, έχει κατακτήσει τόσο το χρυσό μετάλλιο στο άλμα ίππου όσο και το αργυρό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα Τραπεζούντας που έγινε από τις 11 μέχρι τις 18 Ιουλίου 2016.

Συγχαρητήρια Νεόφυτε και εις ανώτερα!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα