Βράβευση φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Βενετία

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Claire Nevin, κατατάγηκε ανάμεσα στις αριστούχες του Ευρωπαϊκού Μάστερ στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Εκδημοκρατισμό (Joint Degree) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βενετία.

Η Claire Nevin απέσπασε μία από τις επί πληρωμή πρακτικές (Internships) που παρέχει το πρόγραμμα.

Το Ευρωπαϊκό Μάστερ αποτελεί μια εμβληματική δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Διαπανεπιστημιακού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

και τον Εκδημοκρατισμό το οποίο έχει την έδρα του στη Βενετία και στο οποίο το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει ενεργά μετά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.

Υπεύθυνη της συνεργασίας με το Κέντρο της Βενετίας και Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Μάστερ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι η Καλλιόπη Αγαπίου-Ιωσηφίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet (2001) στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ανάμεσα στους οργανισμούς που διατηρούν θεσμική συνεργασία και παρέχουν τη δυνατότητα πρακτικής συγκαταλέγονται, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και Γενεύη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης στις Βρυξέλλες, κ.α.

Κατά τη φετινή τελετή αποφοίτησαν δύο φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με πολύ καλές επιδόσεις. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι στις 28 Οκτωβρίου 2015, η Claire Nevin έχει κληθεί να μιλήσει στη Γαλλική Γερουσία, στην Αντιπροσωπεία για τα δικαιώματα των γυναικών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα