Βουλή: Τα σενάρια για τους Προέδρους των Επιτροπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριήμερο εντατικών διαβουλεύσεων στα κόμματα, μετά τον διαμοιρασμό των κοινοβουλευτικών επιτροπών για την ονοματολογία στις προεδρίες. 

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Ποιες Επιτροπές παίρνει κάθε κόμμα

Πιο γρήγορα αντανακλαστικά φαίνεται να επιδεικνύει ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την ονοματολογία των Βουλευτών που θα έχει στο τιμόνι των επιτροπών του, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, που προχωρεί σε εντατικές διαβουλεύσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα στους

παλαιότερους εν ενεργεία βουλευτές.

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι:

Επιτροπή Νομικών: Νίκος ΤορναρίτηςΕπιτροπή Θεσμών: Δημήτρης ΔημητρίουΕπιτροπή Ενέργειας: Κυριάκος ΧατζηγιάννηςΕπιτροπή Υγείας: Ευθύμιος ΔίπλαροςΕπιτροπή Εξωτερικών: Χάρης ΓεωργιάδηςΕπιτροπή Οικονομικών: Χριστιάνα ΕρωτοκρίτουΕπιτροπή Ελέγχου: Ζαχαρίας ΚουλίαςΕπιτροπή Παιδείας: Παύλος ΜυλωνάςΑd hoc επιτροπή για το Δημογραφικό: Λίνος ΠαπαγιάννηςΕπιτροπή Άμυνας: Μαρίνος ΣιζόπουλοςΕπιτροπή Περιβάλλοντος: Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Άγνωστο παραμένει ποιος θα κατέχει την προεδρία της Επιτροπής Μεταφορών της ΔΗΠΑ, με τον Μαρίνο Μουσιούττα και Αλέκο Τρυφωνίδη να είναι τα ονόματα που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος.

  Μετά τις εσωκομματικές διεργασίες, την ερχόμενη Τρίτη, η Επιτροπή Επιλογής θα συνεδριάσει προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

  Τα μικρότερα κόμματα απέστειλαν ήδη επιστολή στην Επιτροπή αναφορικά με τις επιτροπές που θέλουν να συμμετέχουν.

   Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στην Επιτροπή που προεδρεύει το ΕΛΑΜ, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την διαφωνία του.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, ανέφερε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι το ΑΚΕΛ θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις δύο διαδοχικές εκλογικές του ήττες, προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από ιδεολογικές αγκυλώσεις και πρακτικές κομμουνιστικών καθεστώτων».

  Στην Ολομέλεια του Νομοθετικού Σώματος, την ερχόμενη Πέμπτη, θα ανακοινωθεί και επίσημα η σύνθεση των επιτροπών.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Διαβάστε ακόμη: 

AKEΛ: Δεν θα συμμετάσχουμε στην υποεπιτροπή που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ

ΕΛΑΜ σε ΑΚΕΛ: Παρά το μίσος σας, θα σας καλωσορίσουμε στην Επιτροπή

Ικανοποίηση ΑΚΕΛ για 5 Προεδρίες, διαφωνία για ad hoc και Προεδρία στο ΕΛΑΜ

Keywords
Τυχαία Θέματα