Βουλγαρία: Σενάρια για επανεκκίνηση του τουρισμού την 1η Ιουλίου

Την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας την 1η Ιουλίου στη Βουλγαρία, η οποία αντιστοιχεί στο 18% του ΑΕΠ, προβλέπει το αισιόδοξο σενάριο που παρουσίασε, σήμερα, η αρμόδια υπουργός, Νικολίνα Ανγκέλκοβα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις δράσεις του υπουργείου, οι οποίες στοχεύουν στον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19.

   Το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουλίου, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν στις

15 Ιουνίου. Η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακυρωμένες κρατήσεις μετά τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

   Το υπουργείο εξετάζει, επίσης, και την καθιέρωση συστήματος προσφορών για διακοπές των Βούλγαρων σε εσωτερικούς προορισμούς. Πρόκειται -όπως εξήγησε η κ. Ανγκέλκοβα- για την εκστρατεία «Ανακαλύψτε ξανά τη Βουλγαρία». Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο συζητά με τους δημάρχους των παραθαλάσσιων δήμων τη δυνατότητα να παρέχονται ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες δωρεάν ή σε συμβολική τιμή.

   Η κ. Ανγκέλκοβα επισήμανε, επίσης, ότι όσοι προπλήρωσαν διακοπές που δεν έγιναν, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια προσφορά, μια άλλη ημερομηνία ταξιδιού ή επιστροφή χρημάτων.

   Αναφερόμενη στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των εταιρειών του κλάδου, η κ. Ανγκέλκοβα υπενθύμισε τα άτοκα δάνεια με εγγύηση του βουλγαρικού Δημοσίου για τις επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους καθώς και όσους τελούν σε άδεια.

Διαβάστε ακόμη: 

Το Πεντάγωνο, τα «UFO» και η αντίδραση των πιλότων (BINTEO)

Έκθεση Frontex 2019: Aύξηση αριθμού μεταναστών που διασχίζουν Πράσινη Γραμμή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα