Βορκάς: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί» αν ισχύουν οι καταγγελίες για Ε/κ δικηγόρο

«Έχουν δοθεί οδηγίες στα αρμόδια τμήματα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου να διερευνήσουν» τα όσα έφερε στο φως χθες στο Σίγμα, σχετικά με Ελληνοκύπριο δικηγόρο που παρέχει υπηρεσίες στα κατεχόμενα», ανέφερε μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς.

Διαβάστε επίσης: Ε/κ δικηγόρος, πρώην πολιτειακός αξιωματούχος παρέχει υπηρεσίες στα κατεχόμενα

«Αν όσα ήρθαν στην αντίληψή μας ευσταθούν, θα είμαστε πολύ αυστηροί», προσέθεσε, τονίζοντας ότι αναλόγως των εξελίξεων, τόσο ο Ελληνοκύπριος,

όσο και ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος, που είναι μέλη του ΠΔΣ, «θα οδηγηθούν ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Συλλόγου και του συμβουλίου του ΠΔΣ ως εποπτικής αρχής με βάση τον νόμο που αφορά την παρεμπόδιση ξεπλύματος χρήματος».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βορκάς είπε ότι, εξ όσων γνωρίζει, ο νομοθέτης δεν έχει ψηφίσει οτιδήποτε που να καθιστά παράνομο μία εταιρεία με γραφεία στις ελεύθερες περιοχές, να διατηρεί γραφεία και στα κατεχόμενα.

Αυτό που μελετάται, είπε, είναι το γεγονός ότι το εν λόγω γραφείο διαφημίζει υπηρεσίες που, προκειμένου να υπάρχει το δικαίωμα να παρέχονται, απαιτείται η εταιρεία  να είναι εγγεγραμμένη στον ΠΔΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα