Βόμβες Eλεγκτή στη Βουλή για διορισμό υπαλλήλου

Έντονες αντιδράσεις στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, από την αποκάλυψη διορισμού υπαλλήλου στο γραφείο μεγάλων φορολογούμενων ως προϊστάμενη, την ώρα που διεξάγεται ποινική έρευνα σε βάρος της για φοροδιαφυγή.


Για το συγκεκριμένο θέμα με ερώτηση ημερομηνίας 4 Απριλίου 2017 προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος των Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ζητούσε πληροφόρηση με ποια κριτήρια έγινε ο διορισμός και

πως απαντά στην άποψη ότι δημιουργείται ζήτημα ασυμβίβαστου, για να λάβει απάντηση περιορισμένης χρήσης ύστερα από 7 μήνες ότι:

‘’ Κατά το συγκεκριμένο χρόνο η Διεύθυνση του Τμήματος Φορολογίας έκρινε ότι οι εμπειρίες και οι γνώσεις της εν λόγω λειτουργού ήταν επαρκείς για να αναλάβει τα καθήκοντα.
Όσον αναφορά τις καταγγελίες πληροφορείστε ότι αυτές εξετάζονται από ποινικούς ανακριτές της Αστυνομίας, ενώ τυχόν υποδήλωση εισοδημάτων εξετάζεται εντός του Τμήματος Φορολογίας’’.

Η Επιτροπή Ελέγχου κατήγγειλε το γεγονός ότι παράνομα το Υπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε επτά μήνες να απαντήσει στη Βουλή, όταν η νομοθεσία προνοεί απάντηση σε ένα μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα