Έκανε βόλτες με το υπηρεσιακό του όχημα εκτός ωραρίου

Τη διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος από δασικό λειτουργό, καταγράφει στην έκθεσή της για το Υπουργείο Γεωργίας του 2016 η Ελεγκτική Υπηρεσία, καθώς, όπως προκύπτει, «πιάστηκε» τουλάχιστον τρεις φορές να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του όχημα σε μη εργάσιμες ώρες.

Όπως καταγράφεται στην έκθεση, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, με την επιστολή του ημερ. 24.2.2015, ενημέρωσε τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου ότι συγκεκριμένος Δασικός Λειτουργός, τουλάχιστον δύο φορές κατά το 2014 και μια φορά κατά το 2015, οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα σε μη εργάσιμες ώρες (Κυριακή, απόγευμα και δημόσια αργία)

και ζήτησε όπως η αρμόδια Αρχή διορίσει Λειτουργό για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, σύμφωνα με τους περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμους.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η Ελεγκτική Υπηρεσία ενημερώθηκε ότι ο Υπουργός ΓΑΑΠ εξουσιοδότησε τη Γενική Διευθύντρια για εξέταση της υπόθεσης και τού επέβαλε την ποινή της «απλής επίπληξης», για την οποία ο δασικός λειτουργός ενημερώθηκε προφορικά.

Εκκρεμεί, όπως μας αναφέρθηκε, η ετοιμασία σχετικού πρακτικού και ενημέρωση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου πληροφόρησε την Ελεγκτική Υπηρεσία ότι το σχετικό πρακτικό ετοιμάστηκε και η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ενημερώθηκε για την απόφαση.

Ως εκ τούτου, αφού η Υπηρεσία λάβει τον φάκελο της υπόθεσης, θα εξετάσει κατά πόσο εγείρονται αμφιβολίες ως προς την πειθαρχική διαδικασία που ακολουθήθηκε, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι ακολουθήθηκε η συνοπτική διαδικασία εξέτασης πειθαρχικών παραπτωμάτων, χωρίς το παράπτωμα να εμπίπτει σε αυτά που επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα