Βηρυτός-Μαρί και ο «αγώνας μέχρι να πέσουν οι κυβερνήσεις του θανάτου»

«Υποκλινόμαστε μπροστά στους νεκρούς και όλους όσοι υποφέρουν από την έκρηξη στις 4 του Αυγούστου. Η έκρηξη έγινε σε μια στιγμή όπου η τάξη της εξουσίας έχει φτάσει στον γκρεμό της κατάρρευσης, της πτώχευσης πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, σε μια στιγμή όπου η ανεργία έφτασε στο 60% περίπου και ο κορονοϊός είναι σε ψηλά επίπεδα

με εκατοντάδες κρούσματα ημερησίως. Κάτω από αυτές τις συνθήκες κατέβηκε ο κόσμος απελπισμένος ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, φωνάζοντας να πέσει το πολιτικό σύστημα που το θεωρούν υπεύθυνο για την όλη κατάσταση. Ο κόσμος ζητά να τιμωρηθούν οι ένοχοι που κυβερνούν εδώ και 30 χρόνια.»

«Τώρα είναι ολοφάνερο ότι μια και μοναδική λύση υπάρχει – λαϊκή επανάσταση. Αγώνας μέχρι να πέσουν οι κυβερνήσεις του θανάτου.»

Τάδε έφη το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Μωχάμετ Σιαπάν στην Χαραυγή, 23 Αυγούστου. Και αυτά για τις διαδηλώσεις στον Λίβανο, στις οποίες έσπευσε να βάλει χέρι και η τουρκική κυβέρνηση.

Τι θυμηθήκαμε πάλι;

Πριν 9 χρόνια κυβερνούσε την Κύπρο ως Πρόεδρος ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Πάλι έγινε μια έκρηξη που άφησε πίσω της νεκρούς και πάλι προκλήθηκαν διαδηλώσεις, αυτή τη φορά στην ίδια την Κύπρο.

Πως αντέδρασε τότε η κυβέρνηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ στην λαϊκή κινητοποίηση που ακολούθησε την έκρηξη;

Λίγες μέρες μετά την έκρηξη και αφού είχαν φουντώσεις οι διαδηλώσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με αστυνομική βία και δακρυγόνα, στις 14 Ιουλίου ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν μέσα από διαδικασίες που προβλέπονται μέσα από το σύνταγμα και τους νόμους, λέγοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να αναγορεύει εαυτόν σε δικαστή για να δικάζει και να καταδικάζει και ούτε μπορεί ακραίες εθνικιστικές ακροδεξιές ομάδες να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την πίκρα των πολιτών για να οχλαγωγούν, να επιχειρούν να κάψουν το Προεδρικό και να αμαυρώνουν ειρηνικές εκδηλώσεις που αποτελούν δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, το οποίο σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «όποιος και αν είναι ο Πρόεδρος, δεν επιτρέπεται το Προεδρικό να αποτελεί στόχο και να προκαλούνται επεισόδια που παραπέμπουν σε τραυματικές για τον τόπο εποχές που αποτυπώθηκαν στο κατεστραμμένο από την ΕΟΚΑ Β’ και τη Χούντα Προεδρικό και στην τουρκική εισβολή και κατοχή που ακολούθησαν».

Υπάρχουν πολλές παροιμίες που θα μπορούσαμε να πούμε – ας διαλέξει ο καθένας την αγαπημένη του…

ΑΘΘΥΜΙΣΤΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα