Δρ.Τσιούτης για λάθος κρούσματα:«Υπάρχουν περιθώρια λάθους-Ευαίσθητη μέθοδος»

Σε μια πρώτη εκτίμηση για το πώς μπορεί να έγινε το λάθος με τα 30 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πτήσεις στις 24 Αυγούστου και τα οποία σε επανεξέταση ήταν αρνητικά, προχώρησε μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Διαβάστε: Λάθος συναγερμός με 30 κρούσματα - Εργαστηριακό σφάλμα και απολογίες

Ο δρ Τσιούτης είπε πως, «αυτό δείχνει ουσιαστικά τις δικλίδες ασφαλείας που θέτει το Υπουργείο Υγείας ειδικά

όταν διαπιστώνονται τέτοια αποτελέσματα ή παρατηρήσεις που ξεφεύγουν των αναμένων κρουσμάτων, γιατί μας είχαν ανησυχήσει πολύ αυτά τα 30 κρούσματα».

Παράλληλα εξήγησε πως, «μια εργαστηριακή μέθοδος δεν είναι πάντα 100% ορθή το έχουμε πει πολλές φορές. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια λάθους. Το πιθανότερο είναι ότι επειδή έγιναν μαζικά σε μία πτήση, υπάρχουν διάφορα στάδια στην όλη διαδικασία για αυτό και μπορεί να έγινε κάποιο ανθρώπινο και αναμενόμενο λάθος  Μπορεί να υπήρξε μια επιμόλυνση των δειγμάτων. Μπορεί να ήταν ένα ή δύο θετικά και να επιμολύνθηκαν τα υπόλοιπα. Μπορεί επίσης στη διαδικασία της επεξεργασίας  των δειγμάτων να συνέβησαν όλα. Είναι μια πολύ λεπτή και ευαίσθητη μέθοδος».

Τέλος ο δρ Τσιούτης ανέφερε πως «καλά έκανε το Υπουργείο και επανέλεγξε  τα συγκεκριμένα δείγματα. Θα ήταν πολύ θετικό να βρεθούν σε μεγάλο ποσοστό αρνητικά και είναι ελπιδοφόρο και για το θέμα της Ελλάδας».

Διαβάστε: Πώς φαίνεται να έγινε το λάθος με τα 30 κρούσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα