ΒΙΝΤΕΟ: Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσηλευτήρια - «Τέρμα στην κοροϊδία»

Σε εξέλιξη από τις 7:00 το πρωί είναι η οκτάωρη απεργία που εξήγγειλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ στα δημόσια νοσηλευτήρια. H απεργία θα διαρκέσει μέχρι τις 15:00.

Οι οργανώσεις καταγγέλλουν την άρνηση του ΟΚΥπΥ να προχωρήσει στη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους,

οι οποίοι έχουν προσληφθεί από τον Οργανισμό από την ημέρα που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε επίσης: «Παραλύουν» για οκτώ ώρες τα δημόσια νοσηλευτήρια - Aπεργεί το προσωπικό

Δείτε βίντεο από την απεργία στην Πάφο:

Δείτε βίντεο από τη Λευκωσία:

Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσηλευτήρια

Xθες, οι συντεχνίες είχαν συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ, σε μία ύστατη προσπάθεια για να αποσοβηθεί η σημερινή απεργία. Ωστόσο, οι συζητήσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα το προσωπικό να προχωρά κανονικά με τη στάση εργασίας.

Έτσι, σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, τα νοσηλευτήρια σήμερα θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ έχουν επαναπρογραμματιστεί τα ραντεβού που έχουν επηρεαστεί.

Για την ενδεχόμενη αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί λόγω της σημερινής απεργίας του προσωπικού, ο ΟΚΥπΥ ζητά την κατανόηση των ασθενών και των επισκεπτών του.

Για τη λειτουργία των νοσοκομείων κατά την απεργία, οι συντεχνίες που συμμετέχουν εξέδωσαν εγκύκλιο προς τα μέλη τους, στην οποία διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν, μεταξύ άλλων, τα χειρουργεία, καθώς και το πώς θα λειτουργήσουν τα ΤΑΕΠ.

Δείτε αναλυτικά: 

Διαβάστε επίσης: Σε «αδιέξοδο» η συνάντηση ΟΚΥπΥ-συντεχνιών - Κανονικά η απεργία στα νοσοκομεία

Δεν κατάλαβαν την πρόταση λέει ο ΟΚΥπΥ

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι συντεχνίες δεν κατάφεραν να αντιληφθούν την πρόταση του Οργανισμού και έκανε λόγο για αδιαλλαξία εκ μέρους τους.

Δείτε φωτογραφίες από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας: 

Φωτογραφίες από την απεργία στη Λάρνακα

Keywords
Τυχαία Θέματα