ΒΙΝΤΕΟ: Ο σκοτεινός ρόλος της Τουρκίας και η πλήρης στήριξη στην Χαμάς

Η Τουρκία δίνει καταφύγιο στην Χαμάς εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, για να μπορεί ανενόχλητα να οργανώνει τα σχέδια της.  Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια σχέση πατρωνίας μεταξύ Άγκυρας και Χαμάς, με τον ηγέτη της να έχει τουρκικό διαβατήριο και τουρκικές τράπεζες να επιτρέπουν την διακίνηση κεφαλαίων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Τουρκία, η οποία ακόμη ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από την πρώτη μέρα του πολέμου προσπαθεί με νύχια και δόντια να γίνει η

φωνή των Παλαιστινίων στον κόσμο, και να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, με την Δύση να αγνοεί επιδεικτικά τον Ερντογάν.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, έκανε τα τελευταία 24ωρα περιοδεία σε 5 χώρες της περιοχής αλλά όχι στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν πάντως στέλνει συνεχώς μηνύματα υποστήριξης της Χαμάς, ακόμη και με μέλη της οικογένειας του. Το περασμένο Σάββατο έγινε διαδήλωση της αντιπολίτευσης της Τουρκίας υπέρ των Παλαιστινίων.

Τα κρατούμενα είναι δύο, πρώτον συμμετείχε σε αυτή ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν, πρώτη γραμμή.  Δεύτερον, η μη απαγόρευση της διαδήλωσης από τον Ερντογάν τον ίδιο   Η Τουρκία δίνει βήμα στην τρομοκρατική Χαμάς, και είναι η μόνη χώρα. Και αυτό γιατί στη διαδήλωση μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης της Χαμάς στην Γάζα, εννοείται υπέρ των πράξεων των τρομοκρατών.

Επίσης ακούστηκαν τραγούδια για πολεμιστές του Ισλάμ που προχωρούν στην Ιερουσαλήμ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν προέβη σε μετωπική επίθεση στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μπλίνκεν και τις ΗΠΑ για την στήριξη του ΡΚΚ στη βόρεια Συρία, εκεί δηλαδή όπου οι Αμερικανοί κατέρριψαν το τουρκικό drone, και έκανε λόγο για ζήτημα ασφάλειας ΤουρκίαςΗΠΑ μέσα στο ΝΑΤΟ. Εγείρει δηλαδή εσωτερικό θέμα ασφάλειας στο ΝΑΤΟ.

Την Πέμπτη που μας πέρασε έκανε επίθεση στις ΗΠΑ για το αεροπλανοφόρο που έστειλαν στην περιοχή, ωσάν να είναι όντως εκπρόσωπος της Χαμάς.

Το πραγματικό ρεσιτάλ Εκπροσώπου Τύπου της Χαμάς ο Ερντογάν, ωστόσο, το έδωσε την Δευτέρα, κρατώντας χάρτες της περιοχής και προειδοποίησε ότι αν το Ισραήλ δεν συμμορφωθεί θα ακολουθήσουν χειρότερες τραγωδίες.

Το πλέον αιμοδιψές μήνυμα προς το Ισραήλ και στοχευμένα προς τον Νετανιάχου, ωστόσο, έβαλε τον υπουργό Παιδείας Ναζίφ Χιλμάζ να το στείλει.

Η Χαμάς στην ουσία έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη από το 2014. Τουρκία έχει προσφέρει όχι μόνο ασφαλή διαμονή σε πολλά στελέχη της Χαμάς αλλά και επιτρέπει την διακίνηση κεφαλαίων της οργάνωσης μέσω τοπικών τραπεζών, τους προσφέρει διαβατήρια, πολλές φορές με άλλα ονόματα, επιτρέπει την διεξαγωγή συσκέψεων στο έδαφός της και πολλά ακόμη.

Δείτε το απόσπασμα: 

  

Διαβάστε επίσης: Ομάδα των γερμανικών ειδικών δυνάμεων στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα