Συνέλευση Αγροπυροσβεστών: Στο επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κλαδικό Συμβούλιο Αγροπυροσβεστών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, σχετικά με την Γενική Συνέλευση η οποία έχει προγραμματιστεί. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Κλαδικό Συμβούλιο Αγροπυροσβεστών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή, 3/11/2023 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Κλάδου, για λήψη αποφάσεων, σε σχέση με ουσιώδη διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αγροπυροσβέστες και τα οποία παραμένουν ανεπίλυτα.

Τέτοια προβλήματα είναι:

Η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, σε σχέση με τα καθήκοντα που

ασκούν ως Θηροφύλακες, με αποτέλεσμα να εκτίθενται, επί καθημερινής βάσης, σε σοβαρούς κινδύνους.

Άδικες περικοπές μισθού λόγω μη ικανοποίησης μονομερών και αυθαίρετων προϋποθέσεων για λήψη του επιδόματος βάρδιας.

Μη δίκαιη αμοιβή (αποζημιώνονται ως απλοί εργάτες παρ’ ότι εκτελούν εξειδικευμένα καθήκοντα Θηροφύλακα και Αγροπυροσβέστη).

Τα ανωτέρω προβλήματα είναι σε γνώση του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια.

Οι Αγροπυροσβέστες είναι αγανακτισμένοι από την συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμόδιων αρχών και θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων. Μεταξύ αυτών, προτείνεται η πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχίζοντας με μονοήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 5/11/2023, ημερομηνία έναρξης περιόδου ενδημικού θηράματος. Τα μέτρα αναμένεται να κλιμακωθούν, εάν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση.

Κλαδικό Συμβούλιο Αγροπυροσβεστών

Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα