ΒΙΝΤΕΟ: «Μη σκύβεις το κεφάλι» - Ένα νέο τραγούδι για την Αμμόχωστο

Η  Αμμόχωστος «ασθμαίνουσα κι απαρηγόρητη» περιμένει τη λευτεριά και δεν σκύβει το κεφάλι, στο νέο τραγούδι της ομάδας, που πριν από λίγους μήνες συγκίνησε μέσα από το τραγούδι «Η βουή των βαγονιών», για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ανήμερα της μαύρης επετείου του 1974, ο φιλόλογος και στιχουργός Ανδρέας Νικολάου, μίλησε στο ΚΥΠΕ για την ανάγκη να γράψει τους στίχους του τραγουδιού «Μη σκύβεις το κεφάλι (Αμμόχωστος)», σε σύνθεση Γεωργίας Πέτρου

και Ευδοκίας Καδής, ερμηνείας της Ευδοκίας Καδή, ενορχήστρωσης του Κώστα Παπαδούκα και σκηνοθεσίας του Γιώργου Βασιλείου.

«Είχα μέσα μου μια έντονη επιθυμία να γράψω κάτι, ειδικότερα για την πόλη των Βαρωσίων, για τα όσα ζούμε σήμερα, με την κατάφορη παραβίαση των ψηφισμάτων και την αλλοίωση που υφίσταται η πόλη» ανέφερε ο κ.Νικολάου.

Με σημειολογικές αναφορές στην πύλη της πόλης και στον έναν εκ των τριών προμαχώνων με την ονομασία «Τοξότης», συνέχισε, το τραγούδι στέλνει ένα μήνυμα αγωνιστικότητας , παρά τη θλίψη και τον πόνο «και ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι λιγότερο από τη δικαίωση και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες».

Πρόκειται, πρόσθεσε, για τη συνέχεια μιας συνεργασίας που δημιούργησε το τραγούδι «Η βουή των βαγονιών», με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ το νέο τραγούδι «Μη σκύβεις το κεφάλι» έχει ήδη αναρτηθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΥouTube https://youtu.be/jMqo6jmVjyU.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα πλάνα της κατεχόμενης πόλης που παρουσιάζονται στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού, βιντεοσκοπήθηκαν αποκλειστικά γι αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα