Επιστολή ομογενών στον Βρετανό ΥΠΕΞ για τη μαύρη επέτειο της εισβολής

Επιστολή που τιτλοφορείται «Κυπριακή Δημοκρατία 1974-2023 - Ακόμα κατεχόμενη - Ακόμα διαιρεμένη» απηύθυναν προς τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου μέλη της ομογενειακής οργάνωσης Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων με αφορμή τη 49η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Η επιστολή προς τον Τζέιμς Κλέβερλι υπενθυμίζει την εισβολή, που συνιστά παραβίαση του θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου, που έχει προξενήσει τεράστια ανθρώπινα δεινά και μεγάλες υλικές απώλειες, με τις συνέπειές της, όπως η αρπαγή γης και η τουρκική κατοχή να έχουν αντίκτυπο και σήμερα.

«Επί 49

συναπτά έτη η Κύπρος και ο λαός της παραμένουν βιαίως και τεχνητώς διαιρεμένοι», συνεχίζει η επιστολή, επισημαίνοντας την παρουσία χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών στο νησί.

Οι υπογράφοντες ζητούν ως Βρετανοί πολίτες από τον κ. Κλέβερλι όπως η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ως εγγυήτρια δύναμη και φίλη όλων των εμπλεκομένων χωρών, ασκήσει την επιρροή της ώστε να εφαρμοστούν όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ δίχως περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς και να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μία συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Την επιστολή εκ μέρους του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων υπογράφουν οι Δώρος Παρτασίδης, Αντώνης Σαββίδης, Σπύρος Νεοφύτου, Γιάννης Στεργίδης, Γιώργος Χατζηπαυλής, Μαρί Νίκολσμπι, Έλισσα Ξενοφώντος, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Δρ Σάββας Χατζηφιλίππου και Στέλλα Ντινένη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα